NOVI ODNOS SNAGA

Jedan od naših najslušanijih radija ima novog vlasnika: Mađari nakon energetike, turizma i nogometa ušli i u medije!

Većinski vlasnik Otvorenog radija je tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela

Otvoreni radio/ Screenshot

Otvoreni radio objavio je novu vlasničku strukturu u kojoj je novi većinski vlasnik mađarska tvrtka Media Moment Korlatolt s 51 posto udjela a preostalih 49 posto zadržala je tvrtka Avix donedavnog stopostotnog vlasnika radija Ivana Miličevića. Novi vlasnički odnosi rezultirali su i promjenom u Upravi Otvorenog radija u kojoj se direktoru Robertu Miličeviću pridružio Szilard Szekely.


Szilard Szekely je vlasnik i direktor Medije Moment Korlatolt čije su radijske postaje Radio 1 i Best fm, prema raspoloživim podacima, među najslušanijima u Mađarskoj. Godišnji prihod Szekelyjeve tvrtke je oko 13 milijuna eura uz profitabilno poslovanje od 2,6 milijuna eura, što su za srednjoeuropske radijske prilike vrlo respektabilni iznosi. U svakom slučaju, riječ je, prema javno dostupnim podacima, o prvom ulaganju mađarskog kapitala u hrvatske medije nakon što su znatna mađarska ulaganja već ušla u domaću energetiku, turizam i nogomet.

image

Jedna od najslušanijih radio postaja u zemlji ima novog većinskog vlasnika


Prije ulaska na hrvatsko medijsko tržište, Media Moment ušao je, početkom 2022., na slovensko tržište preuzevši mariborski Radio City. Szekely je u mariborskoj tvrtki također preuzeo funkciju člana Uprave.


Otvoreni radio u 2023. je ostvario prihod od 2,6 milijuna eura uz dobit nakon oporezivanje od 720 tisuća eura. I prihod i dobit Otvorenog radija vrlo su stabilni u proteklih pet godina, ne računajući ‘korona‘ godinu 2020.. Prema istraživanju agencije De facto produkcija, Otvoreni radio u prvom je kvartalu ove godine bio drugi najslušaniji radio na nacionalnoj razini i treći najslušaniji u Zagrebu. Ispred Otvorenog na nacionalnoj razini bio je Bravo, a u Zagrebu Top radio i Radio Sljeme Hrvatskog radija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 15:16