NOVE DIONICE

Jadroplov ponovno kreće u dokapitalizaciju i preuzima dva Brodotrogirova tankera

Podsjetimo, uprava splitskog Jadroplova je krajem rujna odbila sve ponude za upis dionica

Zgrada kod Banovine na zapadnoj obali u kojoj se nalazi Jadroplov

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Nadzorni odbor Jadroplova dao je suglasnost upravi Jadroplova da izvrši pripremne radnje radi povećanja temeljnog kapitala odnosno dokapitalizacije. Vrijednost dokapitalizacije biti će u rasponu od 150 do 350 milijuna kuna, pri čemu će se konačne cijena dionice utvrditi prije započinjanja postupka javne ponude.Konačnu odluku će donijeti skupština Jadroplova.

Provođenje postupka dokapitalizacije provest će se izdavanjem novih dionica na burzi putem javne ponude te uplatom uloga u novcu i uvrštenjem novoizdanih dionica na Zagrebačku burzu.

Podsjetimo, uprava splitskog Jadroplova je krajem rujna odbila sve ponude za upis dionica, primljene prema Javnom pozivu za dokapitalizaciju i upis novih dionica od 15. Srpnja 2021. Godine , čime je prekinuta dokapitalizacija

Podnositeljima je potom poslala obavijest o odbijanju ponude, a obustavlja se i postupak dokapitalizacije i upisa novih dionicama prema uvjetima iz Javnog poziva za dokapitalizaciju i upis novih dionica od 15. srpnja 2021. godine. Uz prethodnu suglasnost nadzornog odbora ,tadašnja uprava Jadroplova 15. srpnja 2021.donijela odluku o raspisivanju javnog poziva za dokapitalizaciju i upis novih dva milijuna dionica , nominalne vrijednosti 10 kuna.

Uprava Jadroplova pregovara o kupnji dva chemical tankera koje je Brodotrogir izgradio za vlastiti flotu i to na način da otkupi potraživanja koje ima HBOR odnosno preuzimanjenjem dugovanja prema HBOR-u. Isto takoo Jadrolpov je od tvrtke Clasic naručilo izradu projektne dokumentacije za gradnjiu putničkog broda kapaciteta 1000 putnika i 150 vozila. Izrada projektne dokumentacije je u završnoj fazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:08