SUKOB OKO PONUDE KANALA

Iz A1 poručili United Media Grupi: ‘Svjesno ste manipulirali i vršili pritisak. Ništa od dogovora‘

‘Nedvosmisleno ste dokazali da nemate namjeru postići dogovor i dugoročno omogućiti dostupnost N1 kanala za A1 korisnike‘
A1 Hrvatska

Gledatelji koji u Hrvatskoj koriste usluge operatera A1 od 29. ožujka neće moći gledati kanale United Medije - N1 i Sport Klub. Vijest je ovo koja je prije desetak dana izazvala brojne reakcije u hrvatskoj javnosti i snažno odjeknula među korisnicima spomenutog operatera s obzirom na to da se radi o prilično atraktivnim i popularnim kanalima.

Po objavi ove vijesti, koja je prvo osvanula na N1 televiziji, krenulo je prepucavanje dviju kompanija putem medija i svojevrsni rat priopćenjima.

Upravo su se novim priopćenjem oglasili iz A1, a mi ga prenosimo u cijelosti.

- Unatoč svim nastojanjima A1 Hrvatska da tijekom posljednja tri mjeseca postigne dogovor s United Media Grupom oko distribucije N1 TV kanala, isti nažalost nije postignut.

I nakon što je United Media Group pokrenula medijsku kampanju pokušavajući manipulirati i vršiti pritisak na nas nazivajući komercijalne poslovne pregovore medijskom cenzurom, u dobroj smo vjeri i najboljem interesu naših korisnika do zadnjeg trenutka bili voljni nastaviti pregovarati, tražeći isključivo razumnu i poslovno održivu ponudu za distribuciju N1 kanala.

Unatoč izjavama programskog direktora kako su spremni ponuditi distribuciju N1 bez naknade, ta opcija nikada nije službeno ponuđena tijekom pregovora, što potvrđuje da se cjelokupnom situacijom svjesno manipulira.

Vođena interesom korisnika, A1 Hrvatska je bila spremna na duži period platiti i znatno veću cijenu distribucije od tržišno opravdane. United Media Group na to postavlja dodatni uvjet i zahtijeva tek šestomjesečni ugovor, unatoč uobičajenom trogodišnjem trajanju ugovora. Time nedvosmisleno dokazuje da nema namjeru postići dogovor i dugoročno omogućiti dostupnost N1 kanala za A1 korisnike.

A1 Hrvatska ne može prihvatiti ugovor na šest mjeseci jer to znači izbjegavanje stvarnog rješenja za nas i naše korisnike. Takav uvjet predstavlja manipulaciju tijekom poslovnih pregovora, koje United Media Grupa stavlja u funkciju svojih pregovora s ostalim operatorima koje trenutno vodi te ovu situaciju koristi za pritiske na državne institucije u svrhu promjene zakonodavnog okvira.

A1 Hrvatska se u svom djelovanju prvenstveno vodi interesima svojih korisnika te nam je iz tog razloga žao što se N1 kanal nakon 29. ožujka 2021. neće emitirati na našoj TV platformi.

I dalje smo otvoreni za razgovore i suradnju sa svim ponuđačima atraktivnog programskog sadržaja koji su voljni partnerski surađivati i čije je emitiranje u interesu naših korisnika - poručili su u priopćenju iz A1 Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:53