In vino veritas

Istarska Vina Laguna osvojila zlatnu medalju na poznatom američkom vinarskom natjecanju

Vino Terra Rossa dobilo zlatnu medalju na Finger Lakes International Wine Competition 2018
Terra Rossa jedino hrvatsko vino sa zlatom u prestižnoj međunarodnoj konkurenciji IWC-
 / Vina Laguna

Vino Terra Rossa proizvođača Vina Laguna dobilo zlatnu medalju na Finger Lakes International Wine Competition 2018, potvrdili su iz poznate istarske vinarije.

Vina Laguna, najveći proizvođač vina u Istri, osvojila je čak osam zlatnih medalja na Vinistri i zasad je jedina hrvatska vinarija koja je osvojila medalje na Finger Lakes International Wine Competition 2018. Taj je američki vinarski događaj okupio oko 3000 prijavljenih vina proizvođača iz 16 zemalja svijeta, a najbolje ocijenjeno vino koje se okitilo zlatom bilo je Terra Rossa 2016 dok su srebrne medalje osvojile svježa Malvazija istarska Festigia 2017. i Castello Festigia 2015.

„Opća je ocjena da se radi o vinu koje pruža izuzetno visoku vrijednost u odnosu na njegovu cijenu.Terra Rossa je osvojila zlato u kategoriji crvenih kupaža gdje su se natjecala vina znatno viših cijena.“, priopćili su iz Vina Lagune.

Naime, Terra Rossu je još prošle godine najprestižniji svjetski časopis o vinima Decanter uvrstio na popis 25 crnih vina za svakodnevno ljetno uživanje čija cijena ne prelazi 25 funti.Također, jedino je vino iz Hrvatske koje se našlo na tom popisu, a visokopozicionirana degustatorica tog britanskog magazina Christelle Guibert tom je prilikom istaknula kako je riječ o izuzetno kompleksnom vinu za cijenu.

”Posebnost Terra Rosse leži u jedinstvenom spoju autohtonih sorti Terana i Brogonje te Merlota.“, kažu u Vinima Laguna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:04