OD 1. RUJNA

Irena Weber nova je glavna direktorica HUP-a: ‘Moramo pomoći poduzetnicima da prevladaju krizu‘

Dosadašnji glavni direktor dr.sc. Damir Zorić vodio je Udrugu tijekom dvogodišnjeg mandata, kojeg je obilježila kriza uzrokovana koronavirusom

Irena Weber

 Damir Krajac/Cropix/Cropix

Na ovotjednoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber izabrana je za novu glavnu direktoricu Udruge. Odluka Izvršnog odbora o izboru glavne direktorice stupa na snagu 1. rujna 2022. godine.

Irena Weber menadžerica je s bogatim iskustvom u korporativnom i financijskom sektoru. Radila je na velikim transakcijama spajanja, preuzimanja i restrukturiranja u Hrvatskoj i regiji.

“Pred nama je vrlo izazovna jesen. Fokus Hrvatske udruge poslodavaca bit će u vrlo kratkom roku iznaći dogovor o cijenama plina i električne energije za poduzetnike. U ovom trenutku tvrtke plaćaju i do pet puta veće račune za energente nego u istom periodu prošle godine, što nijedan poduzetnik ne može izdržati bez teških posljedica. Poslovni sektor više nije u mogućnosti samostalno iznijeti poskupljenje energenata i predstojeću energetsku i digitalnu tranziciju, koja im je nužna za opstanak. Poduzetnici su ti koji osiguravaju plaće svim zaposlenicima i mirovine građanima, investicije, razvoj i rast standarda. Ovo je trenutak kada im moramo pomoći da prevladaju ovu rastuću krizu“, poručila je glavna direktorica HUP-a, Irena Weber.

Dosadašnji glavni direktor dr.sc. Damir Zorić vodio je Udrugu tijekom dvogodišnjeg mandata, kojeg je obilježila kriza uzrokovana koronavirusom.

U mandatu Damira Zorića započeti su pregovori o novom Zakonu o radu, a kao veliki HUP-ov projekt istaknuli su i prijedlog porezne reforme kojeg je Udruga uputila Vladi.

"Damir je preuzeo vođenje HUP-a u izazovnim vremenima za poduzetnike i gospodarstvo u Hrvatskoj, uspješno je konsolidirao organizaciju i ostvario postavljene ciljeve te doprinio prepoznavanju važnosti poslodavaca. Zahvaljujemo se Damiru na dosadašnjem doprinosu, a Ireni želimo puno uspjeha u radu.“ izjavio je predsjednik HUP-a Mihael Furjan.

Iz HUP-a su komentirali da će pod vodstvom Irene Weber nastaviti zagovarati porezno rasterećenje rada, ukidanje administrativnih barijera za razvoj investicija i poduzetničkih ideja te jednostavnije i konkurentnije poslovanje u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 14:08