HITNA INICIJATIVA

Intesa Sanpaolo donira 10 milijuna eura narodu Ukrajine

Sve teža humanitarna kriza čini ovu inicijativu hitnom kako bi se osigurala konkretna i trenutačna pomoć sada, kao i tijekom daljnjeg razvoja događaja

Carlo Messina

 Inresa Sanpaolo

Intesa Sanpaolo donira 10 milijuna eura za podršku lokalnim i međunarodnim organizacijama koje pomažu narodu Ukrajine, poručili su u priopćenju iz ove bankarske grupacije.

Komentirajući donaciju Grupe i druge inicijative za podršku Ukrajini i zaposlenicima supsidijara Pravex Bank, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo Carlo Messina je rekao: - Intesa Sanpaolo je uvijek bila ukorijenjena u svojim zajednicama, među ljudima na područjima na kojima posluje. Kao vodeća europska bankarska grupa i jedina talijanska banka koja je prisutna u Ukrajini, namjeravamo iskazati konkretan znak bliskosti s ukrajinskim narodom koji je pogođen ovom ozbiljnom humanitarnom krizom. Ova se inicijativa nadovezuje na već postojeće kako bismo pomogli našim ljudima u našem ukrajinskom supsidijaru Pravex, kolegama koji nikada nisu prestali podržavati zemlju, otvarajući poslovnice i osiguravajući bankarske usluge u teškim okolnostima. Ostajemo bliski s njima i njihovim obiteljima i još jednom im zahvaljujemo. Također, želim zahvaliti našim ljudima u našim bankama supsidijarima u Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj i Moldaviji za sve ono što čine kako bi dočekali i podržali naše ukrajinske kolege, rekao je Messina.

Kako ističu u priopćenju, cilj odluke koja je usvojena zajedno s predsjednikom Gian Maria Gros-Pietrom je osigurati 10 milijuna eura za potporu projektima solidarnosti i gostoprimstva za sve pogođene krizom. Sve teža humanitarna kriza čini ovu inicijativu hitnom kako bi se osigurala konkretna i trenutačna pomoć sada, kao i tijekom daljnjeg razvoja događaja. Usporedno, pripremaju kampanju prikupljanja sredstava putem neprofitne platforme za crowdfunding For Funding s ciljem kombiniranja dodatne potpore sa sredstvima koja su u mogućnosti mobilizirati za podršku ljudima u potrebi, zaključuje se u priopćenju Intese Sanpaolo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2023 01:57