NKSInst

Instant brza plaćanja u PBZ-u

U najviše 10 sekundi sredstva će biti doznačena primatelju Instant naloga bez obzira u kojoj banci u RH ima otvoren transakcijski račun
 Ranko Suvar/Cropix

Privredna banka Zagreb uspješno se certificirala za primjenu NKSInst novog platnog sustava u Republici Hrvatskoj i osigurala sve potrebne preduvjete kako bi svojim klijentima omogućili provođenje međubankovnih instant plaćanja. Tako je PBZ među prvima od banaka uvela novu uslugu Instant plaćanja u kunama, koja će biti u punoj produkciji od 29. listopada 2020, priopćeno je iz PBZ-a..

Nova usluga Instant plaćanja omogućuje svim klijentima PBZ-a, građanima i pravnim osobama brzu i efikasnu uslugu zadavanja i izvršenja naloga za Instant plaćanja u kunama na transakcijski račun u drugoj banci u RH putem svih kanala banke - u PBZ poslovnici, PBZ digitalnim bankarstvom - mobilna i internetska verzija, PBZCOM@NET, mPBZCOM, InBiz, servisa e-plaćanja Fine.

U najviše 10 sekundi sredstva će biti doznačena primatelju Instant naloga bez obzira u kojoj banci u RH ima otvoren transakcijski račun uz nužan preduvjet da su banka platitelja i banka primatelja plaćanja sudionica novouspostavljenog NKSInst platnog sustava, a za sada su sudionici PBZ, HPB i Partner banka te se uskoro očekuju i druge banke. Upravitelj NKSInst platnog sustava je Financijska agencija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:36