U prvih devet mjeseci

HT unatoč padu prihoda zadržao profitabilnost

Operativna marža HT-a ostala je ista kao i lani, 43,3 posto, što operatera i dalje čini najprofitabilnijim u branši
Kostas Nebis
 Boris Kovacev/Cropix

Hrvatski telekom u devet mjeseci 2020. zabilježio je pad prihoda od 3,6 posto, na 5,08 milijardi kuna, operativna dobit također je manja 3,6 posto, na 2,2 milijarde kuna, a neto dobit pala je 17,8 posto, na 558 milijuna kuna. Unatoč tome, operativna marža HT-a ostala je ista kao i lani, 43,3 posto, što operatera i dalje čini najprofitabilnijim u branši.

Kompletno poslovanje HT-a ove godine vuče rast prihoda od IT-a, prije svega Combisa. Telekomu su u devet mjeseci IT usluge donijele 651 milijuna kuna ili 21,1 posto više nego lani. Drugi segment koji raste je brzi internet. U devet mjeseci HT je u tom području probio milijardu kuna prihoda, uz rast od 4,8 posto. Svi ostali segmenti su u padu. Treće tromjesečje, koje je inače najunosnije zbog turizma, ove godine zbog korone nije potaknulo poslovne rezultate.

Kostas Nebis, predsjednik uprave HT-a, zadovoljan je rezultatom, s obzirom na okolnosti. "Usprkos aktivnostima koje smo poduzeli kako bismo se prilagodili trenutačnim okolnostima, a koje su rezultirale konkretnim poboljšanjima u našem poslovanju, covid-19 nastavlja obilježavati 2020. godinu, i neizbježno je utjecao na naše rezultate u prvih devet mjeseci", rekao je Nebis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:14