Webby Awards

Hrvatska agencija Human u finalu je za najprestižniju digitalnu nagradu, uz bok velikanima

Kategorija Best practices jedna je od najstrožih kategorija i služi kao standard industrije za korištenje inovativne i napredne prakse u izrade web stranica

Međunarodna akademija digitalnih znanosti i umjetnosti (IADAS) proglasila je finaliste ovogodišnjeg 24. izdanja Webby Awards, jedne od najprestižnijih nagrada na internetu, a hrvatska agencija Human u finalu je u kategoriji Najbolje prakse na webu, i to za vlastitu stranicu humaninteraction.com.

Izravna i opuštena komunikacija, efektna fotografija i video pa čak i inače rijetko čitljiva politika privatnosti koja u slučaju Humana to nije, osvojile su simpatije međunarodnog IADAS žirija među kojima se nalaze najveći digitalni stručnjaci.

Kategorija Best practices jedna je od najstrožih kategorija i služi kao standard industrije za korištenje inovativne i napredne prakse u izradi web stranica. Radovi moraju pokazati izvrsnost prema svih šest kriterija Akademije: sadržaju, strukturi, navigaciji, vizualnom izričaju, interaktivnosti, funkcionalnosti i ukupnom iskustvu.

Web stranica Humana tako se našla u društvu finalista među kojima su Google i nizozemska nacionalna aviokompanija KLM.

Od ostalih finalista izvan kategorije nalaze se mnoga poznata imena među kojima su HBO, NASA, Spotify, Saturday Night Live, BBC, Lego, UNICEF ali i pojedinci: Leonardo DiCaprio, Idris Elba, Wiz Khalifa, Serena Williams i Tom Hanks za koje je žiri ocijenio da su svojom aktivnošću pridonijeli razvoju interneta prošle godine.

Osim nagrade žirija, svi radovi natječu se i za glas publike pod nazivom Webby People’s Voice, a upravo u toj nagradi možete pomoći i našem Humanu. Glasanje se održava online, a za Human moguće je glasati na ovoj poveznici sve do 7. svibnja.

Za razliku od prethodnih godina kada se nagrada dodjeljivala u New Yorku, zbog trenutačnih okolnosti ovogodišnja dodjela odvijat će se online pa tako ovogodišnji Webby nosi naziv “WFH: Webbys From Home”. Internet je trenutno naše ljepilo. To je najmoćniji alat kojim se podržavamo i uzdižemo pa zato ne čudi da su ovogodišnji finalisti kompanije i pojedinci koji su se iskazali kao predvodnici u informiranju i pomaganju svijetu u ovom trenutku, izjavila je Claire Graves, izvršna direktorica nagrade The Webby Awards.

Pobjednici 24. Webby Awards i Webby Poeple’s Voice bit će proglašeni 27. svibnja.

Agencija Human poznato je ime na regionalnoj digitalnoj sceni, a njihovi radovi redoviti su pobjednici na regionalnim i međunarodnim natjecanjima. Izradom digitalnih rješenja bave se proteklih 19 godina pri čemu su kroz niz godina osvajali brojne nagrade. Posljednju nagradu osvojili su prije dva tjedna, također za vlastitu web stranicu, koja im je na Danima komunikacija online putem donijela već osmi MIXX kipić za najbolju web stranicu u Hrvatskoj.

Kratko komentiraju da je formula njihovog uspjeha u velikom naglasku na razumijevanje cjelokupne priče te fokus na krajnje korisnike i rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 04:26