Govedina i piletina polako se okreću na plinskim ražnjevima prije nego što će biti izrezani na trake tanke poput žileta. Komadi svježih rajčica, kupusa i crvenog luka blistaju na šarenom stolu.
Prizor u restoranu Kebap With Attitude u modernoj berlinskoj četvrti Mitte, kakav su opisali novinari EuroNewsa, danas je tipičan za ulične štandove ili restorane u gotovo svakom gradu Europske Unije.
No to bi se donekle moglo promijeniti ako Europska komisija odobri ideju Turske da zakonski regulira sve što nosi naziv döner kebab. Naime, Turska želi döner kebab registrirati tako da ima isti zaštićeni status u EU kao Serrano šunka iz Španjolske i napuljska pizza. To bi značilo da ako se netko želi oglašavati kao prodavač döner kebaba, morat će zadovoljiti niz standarda, pa povrće, puret...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....