NAJNIŽA EFEKTIVNA KAMATA

HPB opet s najboljom ponudom za APN

HPB i u novi krug APN programa ulazi s najpovoljnijim kamatama, a kao dodatnu pogodnost uz subvencionirani stambeni uvela je i najpovoljniji nenamjenski kredit
 Dragan Matic/Cropix

Klijenti koji će postati korisnici APN programa putem Hrvatske poštanske banke i ove će godine imati najniže ukupne troškove subvencioniranih stambenih kredita.

HPB je i za novi krug APN-a ponudila najniže efektivne kamatne stope koje za kunski kredit iznose maksimalno 2,09% (nominalna kamata 1,99%), a za kredit u eurima maksimalno 2,15% (nominalna kamata 2,05%). Banka je za kunske kredite dodatno snizila kamatne stope u odnosu na prethodni krug APN-a u rujnu 2020., kada je također sudjelovala s najpovoljnijim uvjetima kreditiranja.

HPB odobrava kredite na 15 do 30 godina, za prvih 7 godina kamatna stopa je fiksna, a u preostalom razdoblju otplate Banka nastavlja s povoljnim uvjetima uz promjenjive kamate koje su za kredite u kunama 6-mjesečni NRS1 za HRK + 1,82% te za kredite u eurima 6-mjesečni NRS1 za EUR + 1,91%.

Umjesto klijenta, Banka snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine, ne naplaćuje naknadu za obradu kredita te su osigurani povoljni uvjeti ugovaranja police osiguranja nekretnine.

Podršku rješavanju stambenog pitanja mladih uz državne subvencije HPB je ove godine unaprijedila uvođenjem i posebnog nenamjenskog kredita uz kamate koje se, ukoliko je ugovorena polica osiguranja redovite otplate, snižavaju čak na 2,99% odnosno EKS od 3,75%, istu za kune i eure.

Potražnja za APN kreditima tijekom ranijih tranši pokazala je značajan interes korisnika za dodatnim izvorima financiranja uređenja vlastite nekretnine, zbog čega je HPB uvela novi nenamjenski kredit uz najpovoljnije uvjete i gotovo prepolovljenu kamatnu stopu u odnosu na redovnu liniju nenamjenskih kredita. Ovi izrazito povoljni uvjeti financiranja mogu se ugovoriti uz odobrene APN stambene kredite, u iznosima do 220.000 kuna ili 30.000 eura na rok do 10 godina, a za kredite do 50.000 kuna nema niti troška javnog bilježnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2022 04:33