Pripreme

Hotelijeri počeli regrutaciju za 2020., ali većinu će pokriti stalnim sezoncima

Najveći hotelijeri već su počeli s pripremom nove sezone, a većina njih u studenom je počela regrutaciju novih kadrova
Ilustracija
 Profimedia, Caia Image

Najveći hotelijeri već su počeli s pripremom nove sezone, a većina njih, potvrdili su Jutarnjem, u studenom je počela regrutaciju novih kadrova s kojima će pokušati iznijeti turističku 2020.

Ipak, usprkos kroničnom nedostatku radne snage i skorom otvaranju tržišta za strance, čini se kako će dobar dio onih većih hotelijera ove godine kroz natječaje tražiti nešto manji broj ljudi nego inače, jer se uspješno pokrivaju stalnim sezoncima i lokalnom sezonskom radnom snagom.

“Velika smo grupacija pa za naših sedam destinacija otvaramo tisuću sezonskih radnih mjesta. Većinu njih, sedamstotinjak, uspješno pokrivamo lokalnom radnom snagom i stalnim sezoncima pa ćemo samo manji dio aktivno tražiti kroz natječaje”, rekla je Radha Milinković, voditeljica selekcije u Sektoru ljudskih potencijala Bluesuna.

Slično kažu i u Maistri u kojoj napominju da u vršnom djelu sezone zapošljavaju četiri tisuće radnika, ali da u pravilu imaju relativno nisku fluktuaciju sezonaca jer ih se više od 80 posto već nekoliko sezona zapošljava u kompaniji.

“Pronalaženje zaposlenika za sljedeću sezonu traje. Aktivno obilazimo područja iz kojih nam dolazi najveći broj sezonaca”, poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:26