Uspješan posao

Hit proizvod hrvatskog OPG-a: Zdravu verziju nutele žele svi od Singapura do Luksemburga

Iza tog uspješnog OPG-a stoji 29-godišnja Dijana Prpić koja se brine o 22 hektara zemlje
Diana Prpić
 Robert Fajt / CROPIX

Maline, paprika, grah, tikve samo su neki od proizvoda karlovačkog OPG-a koji se ne jedu samo za hrvatskim stolovima, nego i na stolovima najbogatijih europskih zemalja.

Iza tog uspješnog OPG-a stoji 29-godišnja Dijana Prpić koja se brine o 22 hektara zemlje, čija je zdrava verzija nutele od batata postala pravi hit na londonskom sajmu zdrave za koju su zainteresirani svi od Singapura pa sve do bolnica u Luksemburgu. Ujedno, sa svojom nutelom ova uskoro diplomirana pravnica, osvojila je i dva međunarodna zlata, piše Dnevnik.hr.

- Moj radni dan ne prestaje. Imamo kvalitetnu hranu, ekološku hranu s certifikatom i da, može se živjeti od toga - kaže Dijana.

Među poznatijim proizvodima našle su se i lubenice koje izvozi u Nizozemsku.

- Lubenice su išle sve do Nizozemske. Imali smo sortu koja je pogodna za transport, kada se ubere, može biti još mjesec dana kao da je danas ubrana - priča Dijana.

U radu joj pomažu roditelji i baka, ali i sezonski radnici iz karlovačkog kraja, dok po Zagrebu, Rijeci, Splitu proizvode razvozi sama.

S obzirom da se ovim poslom bavi u dobu moderne tehnologije i društvenih mreža, svoje proizvode svakodnevno dijeli sa svojim pratiteljima.

"Ako danas sadim košticu lubenice, poslikam je. Kada nikne, prate svaki korak hrane koja će jednog dana biti na njihovu stolu", objašnjava Dijana.

Od polja do stola, sve je u njezinim rukama. No da bi posao funkcionirao uspješno, potrebno je mnogo truda i odricanja. Dijana kaže da joj radni dan obično traje 16 sati, a kada se priprema za odlazak na sajam, noću ''uhvati'' svega tri sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 21:54