ZDRAVA HRANA

Feelsgood uložio više od 2,25 milijuna kuna u zagrebački startup BiteMe Nutrition

BiteMe Nutrition proizvodi zdrave međuobroke od isključivo organski uzgojenih sastojaka, bez glutena, aditiva i dodanih šećera

BiteMe Team

 BiteMe Nutrition

Fond rizičnog kapitala Feelsgood uložio je više od 2,25 milijuna kuna u zagrebački startup BiteMe Nutrition, specijaliziran za proizvodnju sirovih energetskih biopločica i biokolačića od organski uzgojenih sastojaka, priopćeno je u utorak.

Feelsgood je sklopio ugovor o ulaganju od 300 tisuća eura ili više od 2,25 milijuna kuna, koje će BiteMe Nutritionu pomoći da njihovi potpuno prirodni proizvodi budu dostupni sportašima, rekreativcima i osobama koje njeguju zdrav način života na još više prodajnih mjesta i tržišta, istaknuto je.

Naime, BiteMe Nutrition proizvodi zdrave međuobroke od isključivo organski uzgojenih sastojaka, bez glutena, aditiva i dodanih šećera, usmjeren je na održivu proizvodnju, uz minimalan utjecaj na okoliš, a potiče i rad certificiranih proizvođača organskih proizvoda.

BiteMe Nutrition se u manje od dvije godine probio na domaće i sedam međunarodnih tržišta, pa se njegovi proizvodi tako, osim u Hrvatskoj, mogu pronaći i u Sloveniji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Poljskoj, Hong Kongu, Grčkoj i Estoniji.

Suosnivač i izvršni direktor BiteMe Nutritiona Edo Mujkić ovu investiciju shvaća kao priznanje za dosad ostvareno, kao i poticaj za dalje.

"Ovo nam je poticaj da nastavimo graditi priču kojom želimo potaknuti promjene u prehrambenim navikama aktivnih osoba, i to na globalnoj razini. Vjerujemo da dinamičan stil života zahtijeva kvalitetnu prehranu svaki dan pa čak i kad nismo u prilici imati cjeloviti obrok, primjerice na poslu, treningu ili putovanju. I tu naši proizvodi nalaze svoju savršenu namjenu", rekao je Mujkić u izjavi koja se prenosi u priopćenju.

Ukupna investicijska runda 330 tisuća eura

Ukupna investicijska runda u BiteMe Nutrition iznosila je 330 tisuća eura, pri čemu je Feelsgood kao vodeći investitor izdvojio spomenuti iznos od 300 tisuća eura, dok su u krugu sudjelovali i fizički ulagači, uključujući Igora Draškovića, aktivnog ulagača u veganske brendove te suvlasnika i izvršnog direktora tvrtke Draco, te Maju Švener, poduzetnicu i osnivačicu portala ličila.si, ističe se u priopćenju, a između ostalog i navodi da je prvi investitor u BiteMe Nutrition bila slovenska obiteljska tvrtka Medex, čije ulaganje im je i omogućilo snažniji iskorak na domaće i strana tržišta.

Feelsgood, koji se u priopćenju titulira kao prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, raspolaže s oko 30 milijuna eura investicijskog kapitala, pojedinačno najveći investitor u Feelsgood je Europski investicijski fond (EIF), a najveći privatni Bellabeat Inc.

Osnovna misija Feelsgooda je tako ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu, zadovoljavajući barem jedan globalni cilj UN-a za održivi razvoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:50