hanfa

Euroherc osiguranje dužno unaprijediti poslovne procese

O poduzimanju potrebnih mjera za otklanjanje navedenih nepravilnosti društvo je dužno dostaviti dokaze Hanfi
Euroherc osiguranje
 Ranko Suvar/Cropix

Iz Hanfe su izvijestili da je na jučerašnjoj sjednici između ostalog doneseno i rješenje kojim se utvrđuje da je Euroherc osiguranje dužno unaprijediti poslovne procese tako da uspostavi i provodi pouzdan sustav upravljanja i sustav unutarnjih kontrola kojima će osigurati ujednačeno postupanje u segmentu obrade i likvidacije šteta po ugovorima obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti.

U rješenju Hanfe se tako i naglašava da je važno osigurati da svi oštećenici u postupku rješavanja odštetnih zahtjeva u vezi ugovora o osiguranju od automobilske odgovornosti budu upoznati sa svojim pravom na podnošenje prigovora na odluku društva o (ne)osnovanosti podstavljenog odštetnog zahtjeva, a što do sada nije uvijek bio slučaj.

Ujedno, društvo treba unaprijediti spomenute poslovne procese i na način da se postupa u skladu s rokovima i obvezama iz članka 12. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu odnosno odredbama relevantnih smjernica Hanfe za postupanje pri rješavanju odštetnih zahtjeva za naknadu štete na vozilu. O poduzimanju potrebnih mjera za otklanjanje navedenih nepravilnosti društvo je dužno dostaviti dokaze Hanfi, priopćeno je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 04:00