Vlasnik Atlantic grupe

Emil Tedeschi: 'Martina Dalić je ispravna, treba joj jasno i glasno reći hvala!'

Poznati hrvatski poduzetnik naglasio je da Vlada nije odgovorna za stečaj Agrokora
Vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi
 Goran Mehkek / CROPIX

Na promociji knjige bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić bio je i poznati hrvatski poduzetnik Emil Tedeschi, prvi čovjek Atlantic grupe, piše N1.

"Knjigu još nisam primio u ruke, komentirat ću nakon što pročitam. Što se tiče prezentacije, Martina Dalić je imala izvrstan govor", rekao je Tedeschi, a prenio N1.

Odgovarajući na pitanje o tome da su isti ljudi koji su profitirali od Lex Agrokora bili upravo oni koji su ga i pisali, Tedeschi kaže: "Ja imam malo drugačiji pogled od vas, ali mi obavljamo različite poslove i nisu nam interesi jednaki. Podržavam donošenje zakona od početka i sam proces donošenja i usvajanja nagodbe. Pritom bih mogao imati problem, prije nego neki drugi, s odabirom savjetnika i njihovim naknadama."

- Vlada nije odgovorna što je Agrokor došao u problem i suštinski u stečaj. Više puta sam rekao da je to problem bivšeg vlasnika. Vlada se ponijela vrlo odgovorno kad je rekla odlučno ne novoj dozi narkotika ovisniku i odbila dati 300 milijuna eura. Vlada je imala političku hrabrost i mudrost u kratkom vremenu donijeti zakon i mislim da je tim zakonom smanjen pritisak na trošak za porezne obveznike. U razumijevanju tko je kriv, tko je odgovoran, što je moglo biti bolje u procesu, slažem se da javnosti koja je slabo upućena sve izgleda sumnjivo. Kao čelnik firme koja je bila veliki vjerovnik, moram reći da sam poprilično zadovoljan i u tom smislu Martina Dalić ima pozitivnu, rekao bih krucijalnu ulogu - rekao je Tedeschi.

- Za mene je nezamislivo da je se stavlja u istu rečenicu s ljudima koji su odgovorni da je Agrokor došao u situaciju bankrotirati. Život nije crno-bijel, ali u polarizaciji tko je ispravan, a tko ne, Martina Dalić je ispravna. Mislim da mora biti jasno izrečeno: 'Hvala joj'. Je li moglo biti bolje, elegantnije, bolje komunicirano? Vjerojatno da. Savjetnici su plaćeni od sredstava vjerovnika, a oni su preko 80 posto glasali za nagodbu - naglasio je Tedeschi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2021 04:05