Horvat vs. Marić - dio drugi

Dva ministra različito gledaju na ideju da Jadrolinija 'pogoduje' domaćim škverovima

Ministar financija je istaknuo kako je 'vrag u detaljima'
Ministar financija Zdravko Marić (lijevo), ministar gospodarstva Darko Horvat i njegova zamjenica Ana Mandac
 CROPIX

Zdravko Marić, ministar financija i Darko Horvat, ministar gospodarstva nastavljaju sa svojim ulogama 'dobrih' i 'loših' momaka u Vladi. Horvat je tako ovog tjedna ustvrdio kako Ministarstvo gospodarstva pregovara s Europskom komisijom oko mogućnosti da Jadrolinija putem izravne pogodbe, bez međunarodnog natječaja, naručuje brodove od domaćih brodogradilišta, dok je danas pred Banskim dvorima Marić bio skeptičan prema takvim projektima.

Uz ogradu kako o tome još uvijek nema cjelovite informacije, ministar financija je istaknuo kako će i u tom slučaju trebati sagledati čitavu sliku i da je 'vrag u detaljima'. Dakle, opet imamo ministra gospodarstva koji forsira neku mjeru za pomoć brodogradnji, dok ministar financija upozorava na 'vragove u detaljima' i poručuje kako treba sagledati 'čitavu sliku'.

Nakon te Marićeve izjave Horvat je, također ispred Banskih dvora, na tvrdnju novinara kako bi Jadrolinija za gradnju brodova trebala raspisivati natječaje, odgovorio nonšalantno da će 'onda biti javni natječaj'. Jednako tako je, na primjedbu novinara o tome kako ministar financija upozorava da je 'vrag u detaljima' i da ih u ovom slučaju ima mnogo, odgovorio kako je ministar financija potpuno u pravu.

Gotovo je jednako tekla 'priča' i kada je bila riječ o dodatnim troškovima poreznih obveznika vezanih za moguće restrukturiranje Uljanika - ministri bi u javnosti u šiframa iskazivali drugačije stavove i povremeno bi govorili kako između njih nema neslaganja, a u u pozadini bi se vodili pravi mali taktički i strateški ratovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:02