PODRAVKA

Dobar signal dioničarima: Martina Dalić kupila dionice kompanije u vrijednosti većoj od 120.000 kuna

Još jedan znak da će se firma razvijati u dobrom smjeru te da kompaniju u skoroj budućnosti očekuje ponovni rast
Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nakon što je nekolicina lokalnih političara u medije plasirala informaciju kako će Vlada prodati svoj udio u Podravki, stižu dobre vijesti za sve dioničare naše najuspješnije prehrambene kompanije. Kako doznaje Prigorski.hr, šefica Podravke Martina Dalić kupila je 200 dionica kompanije u vrijednosti nešto većoj od 120.000 kuna što je prema svim dosadašnjim analizama dobar signal dioničarima da će se firma razvijati u dobrom smjeru te da kompaniju u skoroj budućnosti očekuje ponovni rast.

Inače, od dolaska Martine Dalić na čelo hrvatskog prehrambenog diva prošlo je tri mjeseca, a do sada su napravljeni i konkretni financijski pomaci. Krajem travnja Nadzorni odbor Podravke dao je suglasnost Upravi za pokretanje snažnog investicijskog ciklusa koji se prije svega odnosio na projekt optimizacije logističkih procesa Podravke, tehničko-tehnološku modernizaciju te na informatičku i energetsku rekonstrukciju , kao i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

Osim toga, Podravka je ostvarila neto dobit u iznosu 105,2 milijuna kuna, što je rast od 15,6 posto u odnosu na prošlu godine, dok je u prvom tromjesečju ove godine zabilježen dvoznamenkasti rast dionica od 13,4 posto u odnosu na kraj 2020. godine, što potvrđuje informacije da ulagači i dalje vjeruju u daljnji rast i razvoj kompanije. Podravka je u ožujku donijela i odluku kako će se s 1. travnja povećati primanja radnika, u to je uloženo 21 milijun kuna, a najavljena su i nova povećanja kroz godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:29