novo rješenje Schneider Electrica

DataBox prvi u Hrvatskoj implementirao Facility Expert softver

‘Zahvaljujući ovom softveru dobivat ćemo pravovremene informacije i upozorenja o radu sustava te ćemo ih moći dubinski analizirati uz relevantne podatke, gdje god se nalazili‘
Facility Expert
 Childeric Arnaud

Najveći privatni podatkovni centar u Hrvatskoj, DataBox, nedavno je implementirao EcoStruxure™ Facility Expert, softversko rješenje kompanije Schneider Electric, Svojim korisnicima, pored dinamičnog praćenja potrošnje energetskih resursa, nudi mogućnost jednostavnijeg i sistematiziranijeg održavanja opreme te rokova održavanja. Potrebe za suvišnom servisnom papirologijom, ispisivanja radnih naloga i sličnog, su uklonjene, tako da aplikacija omogućava lakšu koordinaciju održavanja i servisa između različitih timova.

U DataBoxu je implementirano srednjenaponsko rješenje sa plino-izoliranim sklopnim blokom RM6, kompletno niskonaponsko rješenja s Prisma P ormarima, te kompletna automatika sa PLC-om.

Facility Expert softver će u DataBoxu koristiti za praćenje potrošnje energije te za konstantno praćenje temperature dovodnih priključaka srednjenaponskog bloka s mogućnošću alarmiranja u realnom vremenu. Uz praćenje temperature i funkcioniranje srednjenaponskog bloka, Databox je ovom implementacijom na vrijeme spriječio bilo kakve vrste štete na imovini, odnosno ugroženost ljudskih života. Uz to, softver pruža opciju planiranja te zakazivanja održavanja s unaprijed definiranim besplatnim predlošcima o Schneider Electric opremi.

image
Facility Expert
Childeric Arnaud

- Zahvaljujući ovom softveru dobivat ćemo pravovremene informacije i upozorenja o radu sustava te ćemo ih moći dubinski analizirati uz relevantne podatke, gdje god se nalazili. S ključnim informacijama, dostupnim na dodir prsta, možemo odlučiti hoćemo li se uputiti na lokaciju ili odgoditi intervenciju do idućeg posjeta. Tako možemo predvidjeti potrebe za održavanjem pogona ili pak samo pojedinog dijela opreme, a sve kako bismo izbjegli neugodna iznenađenja - kazao je Filip Olujić, direktor DataBoxa.

Ideja da se uz Facility Expert softver vrši kontinuirano praćenje temperature sklopne opreme proizlazi iz podatka kako je 55 posto šteta na imovini nastalo uslijed požara koji je uzrokovan strujnim kvarom. Američka Nacionalna udruga za zaštitu od požara napominje i da u slučaju noćnih požara, ta šteta poveća se za još dodatnih 23 posto .

- Razliku između rješenja kompanije Schneider Electric i ostalih unutar industrije primijetili smo još u fazama projektiranja našeg elektroenergetskog postrojenja. Za mnoga tehnološka rješenja ranije smo morali kombinirati i koristiti više rješenja različitih proizvođača kako bismo bili sigurni da su sve komponente najbolje što nam tržište može u tom trenutku ponuditi. Kod kompanije Schneider Electric to nije slučaj jer su u mnogim svojim rješenjima ispred konkurencije, a posebno u segmentu automatizacije i digitalnih rješenja - nadovezao se Filip Olujić.

S ovim rješenjima DataBoxu je omogućena veća sigurnost postrojenja kroz konstantni monitoring temperature srednjenaponskog sklopnog bloka RM6.

- Tvrtka Schneider Electric je prepoznata kao vodeća tvrtka u svom segmentu poslovanja diljem svijeta, ali i na našem tržištu te su mnogi naši klijenti vrlo pozitivno reagirali kada smo im rekli da smo kod povećanja svojih elektroenergetskih kapaciteta odlučili koristiti Schneider Electric opremu i iskustvo njihovih razvojnih inženjera. Često dobivamo jako pozitivne reakcije i pohvale u smjeru najozbiljnijeg elektroenergetskog postrojenja jednog podatkovnog centra u Hrvatskoj, ali i šire, što nam je posebno drago - zaključio je Filip Olujić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. kolovoz 2022 01:49