Imaju više od 2000 kooperanata

‘Danas otkupljujemo mlijeko i od unuka naših kooperanata‘

U prošloj godini Dukat je otkupio 185 milijuna kilograma mlijeka, odnosno 43 posto od ukupno za otkup ponuđenih količina
Dusko Glišić
 Boris Kovacev/Cropix

Zagrebački Dukat, najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj, lansirao je komunikacijsku platformu Posvećen mlijeku od 1912., kojom naglašava, kako su istaknuli u priopćenju, gotovo 110 godina posvećenosti domaćem mljekarstvu.

Dukat je začetnik organiziranog otkupa mlijeka koji je davne 1912. godine pokrenuo na području Zagreba. Danas je Dukat jedna od najznačajnijih kompanija u domaćem prehrambenom sektoru i najveći otkupljivač mlijeka u Hrvatskoj, s više od 2000 kooperanata - proizvođača mlijeka diljem zemlje.

Dukat surađuje i s malim proizvođačima mlijeka, koji čine oko 50 posto Dukatovih kooperanata.

Tako je u prošloj godini Dukat otkupio 185 milijuna kilograma mlijeka, odnosno 43 posto od ukupno za otkup ponuđenih količina mlijeka u zemlji, od kojih je 95 posto mlijeko najviše kvalitete, tzv. EU standarda.

- Posvećeni smo održivom i odgovornom partnerstvu s našim kooperantima diljem zemlje. Unapređenje količina i kvalitete proizvedenog mlijeka te pružanje integrirane podrške našim farmerima strateška je odrednica našeg poslovanja. Stoga ne čudi da danas mlijeko otkupljujemo i od treće generacije - unuka naših kooperanata. Ovdje smo 110 godina - bogata je to povijest na koju moramo biti ponosni - poručuje Duško Glišić, direktor Dukata za poslovanje u Hrvatskoj.

Inače, Dukat otkupljuje mlijeko u 15 županija, a najveće količine svježeg mlijeka Dukat otkupljuje u Osječko-baranjskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 09:22