Trogodišnje razdoblje

Ante Vlahović odlazi s mjesta predsjednika Uprave Adrisa, tvrtka najavila ambiciozni plan

U sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna
Ante Vlahović
 Adris

Posljednjeg dana ove godine Ante Vlahović prestaje biti predsjednik Uprave Adris grupe, a na tom će ga mjestu od 1. siječnja sljedeće godine zamijeniti Marko Remenar, dosadašnji član Uprave Adrisa i bivši menadžer Zabe, priopćili su danas iz Adris grupe.

Odluku o novom predsjedniku Uprave Adrisa donio je Nadzorni odbor rovinjske kompanije. Ante Vlahović, koji je Adris vodio posljednjih 15 godina, s Novom godinom postaje članom Nadzornog odbora, u kojem će se, ističu u Rovinju, baviti strateškim promišljanjem daljnjeg rasta i razvoja Adrisa.

Vlahoviću, podsjećaju u priopćenju, ističe mandat te je odlukom Skupštine od 11. lipnja ove godine izabran za člana Nadzornog odbora. Adris grupa je pod njegovim vodstvom u posljednjih 15 godina, zaključuje se u priopćenju Adrisa, uz nisku zaduženost, uložila preko 10 milijardi kuna u razvoj poslova. Za njegova je upravljanja Adrisom napravljen i zaokret grupe od duhanskog biznisa k turizmu, osiguranju i zdravoj hrani.

- U posljednjih petnaest godina, istaknuo je Vlahović, Adris je, uz iznimno nisku zaduženost, uložio više od 10 milijardi kuna u razvoj svojih poslova i stjecanje vlasničkih udjela u turizmu, zdravoj hrani i osiguranju. Raspolaže snažnim financijskim potencijalom za novi investicijski ciklus - vrijedan gotovo četiri milijarde kuna.

U sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svoga poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit. U ovoj pak godini očekuje se da će EBIDTA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) na konsolidiranoj razini biti veća od milijarde kuna, a u sljedećim godinama nastavit će dvoznamenkastim stopama rasta, što će, zacijelo, osigurati i rastuću dividendnu politiku tvrtke.

Strategija organskog rasta

'Sve naše tvrtke', naglasio je Vlahović, 'imaju strategiju organskog rasta, a potpora tomu jest snažan investicijski ciklus vrijedan gotovo četiri milijarde kuna', zaključivši kako Adris, uz dobro vođenje tvrtke, 'treba sačuvati prepoznatljivu korporativnu kulturu koju odlikuje naglašena pripadnost tvrtki, radišnost svojih zaposlenika, otvorenost novim znanjima i svjetskim poslovnim iskustvima i, što je osobito važno, strast za pobjeđivanjem'.

Mr. sc. Ante Vlahović na čelu je tvrtke 25 godina. O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u navedenom razdoblju Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega u turizam više od šest milijardi kuna. Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 15 %. Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom od šest milijardi kuna i zapošljava više od sedam tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:30