američki div

Amazon najavljuje milijarde dolara ulaganja u malu državu: ‘Ovo je korak naprijed za digitalnu zrelost‘

Amazon Web Services izgradit će nove podatkovne centre koji će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem tisuću novih radnih mjesta
Nacionalni park Tongariro, Novi Zeland
 Fyletto

Amazon je u četvrtak objavio da planira uložiti 7,5 milijardi novozelandskih dolara (5,3 milijarde američkih dolara) u izgradnju novih podatkovnih centara na Novom Zelandu.

Amazon Web Services izgradit će nove podatkovne centre koji će u idućih 15 godina rezultirati otvaranjem tisuću novih radnih mjesta, poručli su iz američkog diva.

„AWS podržava tisuće organizacija diljem Novog Zelanda u nastojanjima da kreiraju inovacije, uspiju i rastu na globalnoj razini“, rekao je glasnogovornik kompanije Prasad Kalyanaraman.

„Uzbuđeni smo što ćemo na lokalnoj razini izgraditi novu infrastrukturu svjetske klase, poučavati Novozelanđane traženim digitalnim vještinama i nastaviti pomagati lokalnim organizacijama u kreiranju aplikacija koje ubrzavaju digitalnu transformaciju i potiču gospodarski rast“, dodao je.

Projekt bi korisnicima trebao omogućiti da upravljaju svojim aplikacijama i pružaju usluge krajnjim korisnicima preko podatkovnih centara lociranih na Novom Zelandu.

Time će se stvoriti uvjeti za ispunjavanje zahtjeva onih klijenata koji žele da njihovi podaci ostanu na Novom Zelandu, rekao je Kalyanaraman.

Najava je poticaj za digitalni sektor Novog Zelanda i iskazuje povjerenje u oporavak novozelandskog gospodarstva, rekao je u priopćenju ministar za digitalno gospodarstvo i komunikacije David Clark.

"Možda smo mala otočna država, jako udaljena od tradicionalnih tržišta, ali digitalni svijet bez granica kontinuirano nam otvara nove inovativne gospodarske mogućnosti", dodao je Clark.

"Ovo je korak naprijed za digitalnu zrelost Novog Zelanda jer se svi pojačano prilagođavamo svijetu koji se ubrzano digitalizira", zaključio je ministar.

AWS ima mali ured na Novom Zelandu od 2014. godine, odvojen od Amazonove internetske trgovine koja je Novozelanđanima dostupna samo preko Australije, napominje agencija dpa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2023 05:43