Nova suradnja

Airbnb nudi priliku da provedete noć u najslavnijem svjetskom muzeju, samo je jedan uvjet

Od svibnja pa do kraja ove godine u Louvreu će biti organiziran niz posebnih događaja
Jedan će sretan par dobiti priliku spavati u Louvreu
 Airbnb // Press

Jedan od najpoznatijih svjetskih muzeja, pariški Louvre, nudi jedinstvenu priliku noćenja uz neka od najvećih umjetničkih djela. U suradnji s platformom Airbnb, Louvre će, kako bi obilježio svoj 30. rođendan, jednom sretnom paru omogućiti da provede noć pod legendarnim staklom piramide muzeja.

Pri dolasku u muzej, par će dočekati povjesničar koji će ih provesti kroz Louvre istom turom koju su prošli i jedni od najpoznatijih parova svijeta, Michelle i Barack Obama te Jay-Z i Beyonce. Nakon toga će “nazdraviti s Mona Lisom dok se odmaraju na skupocjenoj pariškoj sofi slušajući francusku glazbu na vinilu”, navedeno je u priopćenju Airbnba. Uz to, domaćini će organizirati i “ekstravagantnu gozbu” u blagovaonici nakon koje će uslijediti intimni akustični koncert u sobi Napoleona III. Na kraju te posebne večeri, uzvanici će se povući u svoju spavaću sobu pod slavnom Piramidom, koja je i ulaz u sam muzej.

Airbnb // Press
Mona Lisa će "ugostiti" par na aperitivu prije večere

- Sretni smo što možemo ponuditi ovo jedinstveno i posebno iskustvo. Znamo da bi mnogi htjeli dobiti priliku sami lutati muzejem, a u suradnji s Airbnbom želimo približiti umjetnost što više ljudi i inspirirati ih - kazala je Anne-Laure Béatrix, zamjenica direktora Louvrea.

Ovaj je natječaj dostupan svima. Jedino što je potrebno jest prijaviti se do 12. travnja i odgovoriti na pitanje: “Zašto biste baš Vi bili savršen gost Mona Lise?”, a onaj najmaštovitiji 30. travanj će provesti u tom slavnom muzeju.

Airbnb // Press
U sobi Napoleona III bit će održan intimni akustični koncert

Sama suradnja između internetske platforme i muzeja zapravo prelazi granice ovog natječaja. Od svibnja pa do kraja ove godine u Louvreu će biti organiziran niz posebnih događaja koji će se moći rezervirati putem Airbnba. Tako će, kako su priopćili, svima dati priliku da ponovno otkriju čari najpoznatijeg muzeja na svijetu iz potpuno druge perspektive kao što su neke ekskluzivne ture ili koncerti.

- Pariz je jedan od najatraktivnijih gradova na svijetu, a Louvre je jedno od najomiljenijih mjesta u Parizu. Oduševljeni smo novim partnerstvom i što možemo pružiti ovako uzbudljive doživljaje – smatra Emmanuel Marill, direktor Airbnba u Francuskoj.

Inače, Airbnb je do sada održao nekoliko sličnih događaja kada je putnike pozvao da spavaju s morskim psima u pariškom akvariju te da provedu noć vještica s milijunima leševa u katakombama. Uz to, organizirao je i jezivo noćenje u Drakulinom dvorcu u Transilvaniji te šareni pidžama-party u danskoj Lego kući. Prošlo je ljeto Airbnb imao natječaj za noćenje na Kineskom zidu, no kompanija je morala otkazati događaj zbog brige da bi mogao naštetiti drevnom zdanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:12