značajan posao

AD Plastik grupa ugovorila 24 milijuna eura poslova za Suzuki

Isporuke za Suzuki iz tri tvornice AD Plastik Grupe
 Neja Markicevic/Cropix

AD Plastik Grupa ugovorila je 24 milijuna eura novih poslova za Suzukijev redizajnirani model S-Cross. Isporučivat će različite komponente eksterijera i interijera s čak tri svoje lokacije. Osim u mađarskoj tvornici, po prvi puta će se komponente za ovog japanskog proizvođača automobila isporučivati iz tvornica u Solinu i Zagrebu.

AD Plastik Grupa ujedno je po prvi puta postala razvojni partner za ovog kupca te dobavljač u tehnologiji bojenja. Odgovorna je za razvoj vrlo zahtjevnih proizvoda što ovom projektu daje još veći značaj, a istovremeno je Magyar Suzuki Corporation tvornicu u Zagrebu prepoznao kao jednu od najboljih u regiji u tehnologiji bojenja.

- Jedan od naših strateških ciljeva prilikom akvizicije proizvodne lokacije u Mađarskoj bio je diversifikacija portfelja kupaca. Zahvaljujući toj poslovnoj odluci, Suzuki je ušao na panel naših kupaca jer je tvornica u Mađarskoj imala dugogodišnju suradnju s ovim kupcem u tehnologijama injekcijskog prešanja i puhanja. Posao koji smo ugovorili vrlo je značajan za budući razvoj poslovanja jer smo proširili suradnju, ugovorili aspektne pozicije s dodanom vrijednošću i ušli na panel razvojnih dobavljača. Dio smo poslova dogovorili kao dobavljač prvog reda, a dio kao dobavljač drugog reda i to preko tvrtke Euroasia koja je njihov dugogodišnji logistički partner. Usprkos zahtjevnim okolnostima poslovanja izazvanim pandemijom, članovi našeg tima još jednom su dokazali kako su znanje, entuzijazam i posvećenost kupcu primarni zadaci i formula uspjeha - izjavio je Mladen Peroš, član Uprave za prodaju i projekte.

AD Plastik Grupa kao razvojni dobavljač odgovorna je za razvoj i validaciju proizvoda, procesa, alata i naprava. Osim tehnologije injekcijskog prešanja, ovim su projektom obuhvaćene tehnologije bojenja, puhanja, kromiranja, ekstruzije te montaže koje uključuju vibraciona i ultrazvučna zavarivanja. Predviđeno trajanje projekta je skoro sedam godina, a početak serijske proizvodnje planiran je krajem 2021. godine u mađarskoj tvornici Esztergom. Suzuki S-Cross među deset je najprodavanijih vozila u srednjoistočnoj Europi, a riječ je o crossoveru koji ima značajke kompaktnog automobila s rješenjima koja se koriste u terenskim modelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. prosinac 2023 14:33