Jiří Dvorjančanský
 Bozidar Babic
odgovorno poslovanje

A1 Hrvatska pridružila se UN Global Compact inicijativi

Najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost pristupilo je više od 13.000 članica u 160 država i više od 70 lokalnih mreža diljem svijeta
Piše: Novac.hrObjavljeno: 08. prosinac 2020. 15:59

A1 Hrvatska postala je dio UN Global Compact inicijative, priopćeno je iz tvrtke u utorak. Potpisivanjem sporazuma obvezuje se ugraditi deset temeljnih načela u svoje poslovanje te promovirati društveno odgovorno poslovanje i stvarati preduvjete za održiv gospodarski razvoj.

U doba kada se svijet suočava s ogromnim zdravstvenim, ekonomskim, socijalnim i ekološkim izazovima, realni sektor može biti pokretač održivog razvoja. Upravo je deset načela UN Global Compacta iz područja ljudskih prava, prava radnika, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije model ostvarivanja održivog razvoja. Najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost pristupilo je više od 13.000 članica u 160 država i više od 70 lokalnih mreža diljem svijeta. Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti za napredak prema ciljevima održivog razvoja i postizanja korporativne održivosti.

„Okolišno, socijalno i korporativno upravljanje (ESG) važan je dio strategije A1 Telekom Austria Grupe kroz koju naša kompanija također slijedi ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda.“, za ovu je prigodu naglasio predsjednik Uprave A1 Hrvatska Jiří Dvorjančanský te dodaje: „S razlogom dajemo značajnu pažnju društvenoj odgovornosti i održivoj poslovnoj praksi promičući učinkovitije, prihvatljivije i održivije načine rada i života. Korisnici su danas sve više okrenuti proizvodima i uslugama kompanija za koje znaju da su socijalno odgovorne. Pridržavanje agende održivog poslovanja nije samo pitanje dugoročne profitabilnosti, već zadovoljstva i motivacije zaposlenika kao i privlačenja novih talenata“.

Linker
18. lipanj 2021 14:36