Pozitivni rezultati

Wiener osiguranje u prvoj polovici ove godine zabilježio rast premije od 20 posto

U prvih šest mjeseci ove godine ostvarili su ukupnu premiju od 493,6 milijuna kuna
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja
 Wiener osiguranje

Wiener osiguranje Vienna Insurance Group je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarilo ukupnu premiju od 493,6 milijuna kuna, što je rast za 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a taj osiguravatelj drži četvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja s udjelom od 9,2 posto, objavili su u utorak iz Wiener osiguranja.

Wiener osiguranju je u svibnju ove godine pripojeno Erste osiguranje, čime je i zauzelo četvrto mjesto na hrvatskom tržištu osiguranja. Time je ostvaren pozitivni pomak za jedno mjesto u odnosu na kraj 2017. godine, navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, Wiener osiguranje u segmentu životnih osiguranja u prvih šest mjeseci ove godine bilježi rast premije za 21 posto, dok je ukupno tržište životnih osiguranja raslo 8,5 posto.

U neživotnim osiguranjima je zabilježen rast od 20 posto, a ukupno je tržište neživotnih osiguranja raslo 9,5 posto, navodi se u priopćenju.

Prema vrstama osiguranja, najveći porast u prvom polugodištu ove godine bilježi osiguranje od nezgode (za 75 posto), osiguranje od odgovornosti (41 posto), dobrovoljno zdravstveno osiguranje (34 posto), osiguranje imovine (25 posto) te pomorska osiguranja (20 posto).

Za Wiener osiguranje je prošla godina bila jedna od najuspješnijih poslovnih godina od 1999. godine kada je i počelo s radom u Hrvatskoj, ističu iz tog osiguranja, naglašavajući kako se rast nastavlja i dalje.

Podsjećajući da je u svibnju ove godine Wiener osiguranju službeno pripojeno Erste osiguranje, ističu kako je "pripajanje dio strateških ciljeva Vienna Insurance Group, vodeće osigurateljne grupe u srednjoj i istočnoj Europi, čiji je srednjoročni cilj u Hrvatskoj zauzeti tržišni udio od minimalno 10 posto".

Hrvatska je strateški za Vienna Insurance Group jedno od ključnih tržišta na kojem želi dodatno ojačati svoju poziciju, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:15