Uspješna godina

Wiener osiguranje VIG ostvario snažan rast

Unatoč padu samog tržišta, Wiener bilježi snažan rast te stabilno drži svoju poziciju kao drugo osiguravajuće društvo
Jasminka Horvat Martinović
 Wiener osiguranje

Wiener osiguranje VIG u prvoj polovici 2020. godine ostvarilo je snažan rast te se pozicioniralo na 2. mjesto liste vodećih društava na hrvatskom tržištu osiguranja po premijskom prihodu.

Na dan 30. lipnja 2020. godine Wiener osiguranje zabilježilo je zaračunatu bruto premiju od 580,7 milijuna kuna, ostvarivši time ukupan premijski plan. Navedeni premijski rezultati potvrđuju rast od 18% u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini, kao i ostvareni udio na hrvatskom tržištu od 10,61%.

U segmentu neživotnih osiguranja Wiener osiguranje ostvarilo je rast premije od 19% u odnosu na polugodišnje rezultate iz 2019. Kao i u prethodnim godinama, najveći udio u ukupnoj premiji se odnosi na životna osiguranja (56,4%) te na osiguranja motornih vozila (14,7%). Društvo ulaže značajan napor u praćenje i reagiranje na trendove tržišta, striktno slijedeći strategiju profitabilnog rasta te će isto raditi i u budućnosti.

U segmentu životnih osiguranja Društvo je zabilježilo rast u odnosu na prethodnu godinu za 16% i u tom je području trenutno prvi osiguratelj na hrvatskom tržištu, dok samo tržište bilježi pad za 16%.

„U izazovnim vremenima u kojima se nalazimo, još više do izražaja dolaze korporativne vrijednosti kompanija, kao što je u našem slučaju otvorenost prema promjenama. Unatoč padu cjelokupnog tržišta, svi naši prodajni kanali ostvarili su odlične rezultate u prvoj polovici godine. Iznimno smo ponosni na poslovne rezultate koji potvrđuju našu snagu i stabilnost, a u periodu koji je pred nama i dalje ćemo biti fokusirani na vrhunsku uslugu prema našim partnerima i klijetima, uz brigu za njihovu sigurnost i zdravlje“, kazala je Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja VIG.

Društvo će u nastavku 2020. biti usmjereno na daljnji razvoj proizvoda i usluga vezanih uz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, korporativna osiguranja te osiguranja za male i srednje poduzetnike. U 2020. godini nastavlja se daljnji razvoj i osnaživanje interne prodajne mreže, kao i uspješne poslovne suradnje s vanjskim partnerima - brokerima, agencijama i strateškim partnerom Erste bankom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 21:52