Digitalno obazovanje

Njemački BASF pokrenuo edukativni online program za učenike osnovnih škola

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

26.3.2020. u 14:16

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

26.3.2020. u 14:16

07 March 2019, Lower Saxony, Gehrden: Students of a 7th grade learn with iPads in math lessons at the secondary school Gehrden in the region Hannover. The secondary school Gehrden is one of the leading digital learning schools in Germany. For seven years now - long before the Federal Government's Digital Pact came into effect - teaching here has taken place almost entirely in digital form on our own initiative. Many other schools are now benefiting from the experience gained in digitisation. Photo: Julian Stratenschulte/dpa
dpa Picture-Alliance/AFP

Ilustracija

Njemački je BASF pokrenuo poseban edukativni online program za učenike osnovnih škola u Središnjoj Europi, uključujući i Hrvatsku, a s ciljem da pomogne djeci da na zanimljiv i kvalitetan način provedu vrijeme u izolaciji i unaprijede svoje znanje iz kemije. Program se sastoji od kemijskih pokusa prilagođenih najmlađima i namijenjenih izvođenju u kućnim uvjetima.

„Ovime BASF želi podržati i roditelje kojima je, uslijed epidemije koronavirusa, teže pronaći aktivnosti kako bi djeci ispunili vrijeme koje provode u kući. Cilj svakog od ovih pokusa je da na zabavan način i uz kvalitetno provedeno vrijeme upoznaju učenike s različitim kemijskim procesima, otkriju kako nastaju određene pojave u prirodi te kroz zabavu prošire njihovo znanje i zainteresiraju ih za kemiju i ostale prirodne znanosti. Eksperimenti za naše najmlađe znanstvenike dostupni su svakog radnog dana u podne na Facebook stranici BASF-a u Hrvatskoj. Učenici i njihovi roditelji imat će vrlo zanimljive izazove: trebat će napraviti oblak, provjeriti kisele i bazne sredine te izolirati dijelove DNK iz voća. Postavljat ćemo sigurne pokuse koji su lako izvedivi i za koje su potrebne stvari i sastojci koje svaka obitelj ima u svom domu”, objašnjava Miroslav Brnjak, voditelj komunikacija BASF-a za Središnju i Južnu Europu.

Osim u Hrvatskoj, BASF-ov program se provodi u još sedam europskih zemalja: Bugarskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji.

„Pandemija koronavirusa promijenila je obrasce ponašanja u čitavom svijetu, ali je, na sreću, dostupnost interneta i različitih online platformi za komunikaciju velika i mi smo odlučili to iskoristiti kao vrijedan resurs. U ovakvoj situaciji najvažnije je da mališani budu sigurni i da ostanu kod kuće, a mi ćemo se potruditi da im boravak u zatvorenom prostoru učinimo što lakšim i zanimljivijim”, ističe Brnjak.

Kemijski eksperimenti BASF-a bit će postavljeni svakog radnog dana u podne na Facebook stranici.