Donacija

Na dm ženskoj utrci prikupljeno više od 220 tisuća kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.7.2019. u 15:58

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.7.2019. u 15:58

DM

Julijana Strinić, Nataša Brnčić, Đana Atanasovska, Ivan Horvat, Gogrdana Picek, Đurđica Sedlić

Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna danas je primila dm-ovu donaciju u vrijednosti od 223.568,16 kuna.

Ovu je donaciju uplatama kotizacija osiguralo 15.000 trkačica i malih trkača dm ženske utrke održane u lipnju ove godine. Prikupljena sredstva omogućit će daljnji rad udruge Europa Donna Hrvatska koja podiže svijest žena o raku dojke, i to za jedan od programa koji provodi - besplatnu psihološku pomoć za osobe oboljele od raka dojke i članove njihovih obitelji.

- dm ženska utrka više je od same utrke, ona pokazuje trajnu opredijeljenost dm-a na brigu o zdravlju, aktivnom načinu života, ali i društveno odgovornom djelovanju. Raduje nas što su naši kupci prepoznali važnost ovog događanja i zato im 15.000 puta hvala što su se pridružili dm ženskoj utrci te uplatom kotizacija podržali rad Europa Donne Hrvatska - istaknula je članica Uprave dm-a Gordana Picek.

- Od srca zahvaljujemo dm-u koji već treću godinu pruža značajnu podršku u našem djelovanju i pomaže našim sugrađanima. Ove ćemo godine prikupljena sredstva uložiti u daljnje pružanje psihološke podrške oboljelima i njihovim najbližima, i to putem individualne podrške psihologa, ali i grupama podrške za žene oboljele od raka dojke - istaknula je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med.

Suradnja Europa Donne Hrvatska i dm-a započela je u lipnju 2017. godine u sklopu šeste dm ženske utrke, a od tada do danas dm je uz pomoć građana prikupio više od 635.000 kuna za udrugu Europa Donna Hrvatska kako bi i dalje mogla pružati podršku našim sugrađanima.

Tagovi