Div TV prodaje

Kralj Kosmodiska i jedan od najbogatijih Slovenaca prodao je 55-postotni udjel u kompaniji

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

13.9.2019. u 17:10

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

13.9.2019. u 17:10

Portoroz, 171111.
Sandi Cesko vecinski vlasnik tvrtke Studio Moderna, najbogatiji je Slovenac po listi casopisa Manager. Vrijednost njegove kompanije procjenjuje se na 204 milijuna eura.
Na slici: Sandi Cesko u ruci drzi novu pjenu koja je ujedno i opruga a ugradjuje se u madrace Dormeo.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matić / HANZA MEDIA

Sandi Češko, vlasnik tvrtke Studio moderna

Kralj Kosmodiska i jedan od najbogatijih Slovenaca, Sandi Češko, prodao je svoj udio u tvrtki Studio Moderna Holdings (SM) te će se, kako piše slovenski portal finance.si, “baviti samo krevetima i zračnim sjedalima”. Kupci Češkove polovice tvrtke, kao i njena cijena, poslovna su tajna.

O promjeni vlasničke strukture u slovenskoj kompaniji poznatoj po Dormeu, Kosmodisku, Walkmaxxu, Delimanu i sličnim proizvodima šuškalo se još lani, a prije dvije godine Češko je sa svojom partnericom Livijom Dolanc izašao iz Upravnog odbora. Kompletna vlasnička struktura kompanije nije javno dostupna, no Češkov udjel bio je 55 posto, čija se vrijednost procjenjivala na otprilike 450 milijuna eura, a suvlasnici su, iako je nepoznato u kojem postotku, fondovi Insight Venture Partners, Templeton Emerging Markets, General Atlantic i JH Partners.

Prošle se godine nagađalo i o prodaji SM-a najvećem južnokorejskom multimedijskom distributeru CJ ENM, no ta je kompanija odustala od akvizicije zbog, kako su prenijeli slovenski mediji, “uvjeta preuzimanja”.

SM je, inače, osnovan sada već davne 1992., a registriran je u Nizozemskoj i na Cipru te posluje u 20 zemalja diljem svijeta.