Mogući transfer

Izvršni direktor UniCredita Mustier jedan je od glavnih kandidata za čelno mjesto u HSBC-u

AUTOR:

OBJAVLJENO:

21.2.2020. u 12:40

AUTOR:

OBJAVLJENO:

21.2.2020. u 12:40

CEO of Italian banking group Unicredit, Jean-Pierre Mustier speaks during the presentation of the group's first quarter 2019 results on May 9, 2019 in Milan. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Miguel MEDINA / AFP

Jean-Pierre Mustier

Izvršni direktor talijanske banke UniCredit Jean Pierre Mustier jedan je od glavnih vanjskih kandidata za čelno mjesto u britanskoj banci HSBC, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Mustier razgovara s HSBC-om o preuzimanju dužnosti izvršnog direktora iako odbor britanske banke još nije donio odluku i razmatra više kandidata, uključujući privremenog bančinog direktora Noela Quinna, piše američka agencija. Neimenovani upućeni izvor potvrdio je za Reuters Mustierovu kandidaturu. Ni u HSBC-u ni u UniCreditu nisu željeli komentirati Bloombergovo izvješće, objavljeno u četvrtak.

HSBC je u kolovozu prošle godine najavio da će izabrati stalnog izvršnog direktora u sljedećih šest do 12 mjeseci. Ovog utorka izvijestili su da planiraju temeljito restrukturirati poslovanje, uključujući prodaju imovine u vrijednosti 100 milijardi dolara, smanjenje odjela za investicijsko bankarstvo i promjene u poslovanju u SAD-u i Europi, koje će značiti ukidanje 35 tisuća radnih mjesta u razdoblju od tri godine.

I Mustier se u protekle tri godine bavio restrukturiranjem, prodajući nenaplative kredite, smanjujući troškove i ograničavajući poslovanje vlasnice Zagrebačke banke na međunarodnoj razini. Francuski je bankar došao u UniCredit sredinom 2016. godine, podsjeća Reuters.