StoryEditor
Mogući transfer

Izvršni direktor UniCredita Mustier jedan je od glavnih kandidata za čelno mjesto u HSBC-u

Odbor britanske banke još nije donio konačnu odluku i razmatra više kandidata, uključujući i privremenog direktora Noela Quinna
Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2020. 13:40

Izvršni direktor talijanske banke UniCredit Jean Pierre Mustier jedan je od glavnih vanjskih kandidata za čelno mjesto u britanskoj banci HSBC, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na neimenovane izvore.

Mustier razgovara s HSBC-om o preuzimanju dužnosti izvršnog direktora iako odbor britanske banke još nije donio odluku i razmatra više kandidata, uključujući privremenog bančinog direktora Noela Quinna, piše američka agencija. Neimenovani upućeni izvor potvrdio je za Reuters Mustierovu kandidaturu. Ni u HSBC-u ni u UniCreditu nisu željeli komentirati Bloombergovo izvješće, objavljeno u četvrtak.

HSBC je u kolovozu prošle godine najavio da će izabrati stalnog izvršnog direktora u sljedećih šest do 12 mjeseci. Ovog utorka izvijestili su da planiraju temeljito restrukturirati poslovanje, uključujući prodaju imovine u vrijednosti 100 milijardi dolara, smanjenje odjela za investicijsko bankarstvo i promjene u poslovanju u SAD-u i Europi, koje će značiti ukidanje 35 tisuća radnih mjesta u razdoblju od tri godine.

I Mustier se u protekle tri godine bavio restrukturiranjem, prodajući nenaplative kredite, smanjujući troškove i ograničavajući poslovanje vlasnice Zagrebačke banke na međunarodnoj razini. Francuski je bankar došao u UniCredit sredinom 2016. godine, podsjeća Reuters.

Linker
23. rujan 2020 19:34