Ponovo u problemima

Riječkom brodogradilištu 3.maj blokiran račun. Uprava poručuje: 'Radimo na deblokadi'

U 2018. 3.maj je poslovao s gubitkom od 712 milijuna kuna uslijed rapidnog pada prihoda
Edi Kučan, predsjednik Uprave 3. maja
 Matija Djanjesic / CROPIX

Uprava riječkog brodogradilišta 3.maj izvijestila je Zagrebačku burzu da je brodogradilištu blokiran račun čime su se stekli uvjeti za obustavu trgovanja njegovim dionicama.

- Uprava Društva poduzima sve u cilju postizanja deblokade poslovnih računa – poručeno je iz 3.maja koji pokušava izbjeći sudbinu svog vlasnika pulskog Uljanika. Dok je Uljanik završio u stečaju, za 3.maj je procijenjeno da ima preduvjete za nastavak poslovanja uz podršku države.

U 2018. 3.maj je poslovao s gubitkom od 712 milijuna kuna uslijed rapidnog pada prihoda koji su iznosili 150 milijuna kuna, nasuprot milijarde kuna u prethodnim godinama. U riječkom brodogradilištu je prema dostupnim podacima zaposleno oko 900 radnika.

Kratkoročno rješenje za nastavak poslovanja 3.maja predstavlja krajem prošle godine ugovorena isporuka putničkog broda za polarna krstarenja za australsku tvrtku Scenic, uz otvorenu opciju gradnje još četiri broda za istog naručitelja.

S druge strane, prema informacijama koje je objavio Jutarnji list, australski naručitelj traži određena jamstva isporuke od 3.maja koja uključuju angažman države pod uvjetima koji nisu u skladu s pravilima Europske unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:17