Irski zrakoplovni prijevoznik

Ryanair podigao procjenu godišnje dobiti: 'Imali smo neočekivano dobru prazničnu sezonu'

AUTOR:

  • Hina

OBJAVLJENO:

10.1.2020. u 13:40

AUTOR:

  • Hina

OBJAVLJENO:

10.1.2020. u 13:40

Osijek, Klisa, 040414.
Slijetanjem putnickog aviona Ryanair iz Londona Zracna luka Osijek prigodno je obiljezila otvaranje ljetne sezone u domacem i medjunarodnom zracnom prometu. Tijekom ovogodisnjeg ljetnog reda letenja, koji traje do kraja listopada, redovitim zracnim linijama Osijek ce biti povezan sa Zagrebom, Splitom i Dubrovnikom, te po prvi puta s Rijekom i Londonom.
Na fotografiji: dolazak putnika iz Londona u Zracnu luku Osijek.
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Hanza Media

Zračna luka Osijek

Irski zrakoplovni prijevoznik Ryanair povisio je u petak procjenu godišnje dobiti zahvaljujući neočekivano dobrim poslovnim rezultatima za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika i rastu rezervacija u posljednjem fiskalnom tromjesečju.

Najveća europska niskobudžetna aviokompanija sada očekuje da će u poslovnoj godini koja završava u ožujku ostvariti dobit između 950 milijuna i 1,05 milijarde eura. U studenome procijenili su je na 800 do 900 milijuna eura.

Sudeći prema trenutnom poslovanju iznos bi trebao biti u sredini tog raspona, napominju u Ryanairu.

Prošlu financijsku godinu kompanija je zaključila s dobiti nakon poreza od 1,02 milijarde eura, što je bio njezin najslabiji rezultat u prethodne četiri godine.

U Ryanairu navode da su im rezervacije za razdoblje od siječnja do travnja trenutno jedan posto veće nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Stoga bi i prosječna cijena karata u četvrtom tromjesečju trebala biti nešto viša no što se očekivalo, dodaju.

Podigli su i procjenu broja putnika u aktualnoj poslovnoj godini, sa 153 na 154 milijuna.

Upozoravaju ipak na kontinuirano slabe rezultate austrijske podružnice Laudamotion, koja je preko božićnih blagdana imala niže cijene karata no što se očekivalo, unatoč snažnom rastu prometa i visokoj popunjenosti zrakoplova.

Zato će Laudamotion poslovnu godinu zaključiti s neto gubitkom od oko 90 milijuna eura, za 10 milijuna eura većim nego u poslovnoj godini 2018/2019., dodaju.