Dogorjelo do prstiju

Jamie Oliver u postupku za stečaj! Goli kuhar duguje 80 milijuna eura i zatvara restorane

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

21.5.2019. u 14:29

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

21.5.2019. u 14:29

, Image: 208842237, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija: jedan od restorana Jamiea Olivera

Vlasnik lanca restorana Jamie's Italian, poznati britanski chef i TV zvijezda Jamie Oliver pokrenuo je postupak za stečaj, prenosi Mirror.

Goli kuhar je financijske probleme obznanio lani kada je, u pokušaja spašavanja vlastitog poslovanja, zatvorio 12 od 37 restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, a time je i 450 zaposlenika Jamie's Italiana restorana ostalo bez posla. U medije je tada procurila informacija da je osoblju ostao dužan ukupno 2,5 milijuna eura, a bankama čak 80 milijuna eura.

Sada ista sudbina čeka i preostalih 25 restorana u franšizi koji zapošljavaju oko 1300 ljudi. Potencijalnu slamku spasa tražit će nizozemska revizorska kuća KPMG zaposlena na procesu vođenja stečaja. Prvi restoran Oliver je otvorio 2008. godine u Oxfordu.

 

- Shrvan sam ovakvim ishodom i želio bih zahvali cijelom osoblju restorana i dobavljačima koji su u ovaj posao kroz deset godina stavili i srce i dušu, komentirao je Jamie Oliver na društvenim mrežama.

ABC

Kako javlja Mirror, neki su restorani već zatvorili svoja vrata mušterijama.

- U 10 sati ujutro pojavila su se dvojica računovođa iz KPMG-a i uručili nam obavijest da restoran, počevši od sada, više neće poslovati. Nas 15 je bilo prisutno i nitko nije bio svjestan problema, a neki su tu od prvog dana, od prije deset godina. Sve nas je to šokiralo, ispričao je jedan od članova osoblja za Manchester Evening News.