Dogorjelo do prstiju

Jamie Oliver u postupku za stečaj! Goli kuhar duguje 80 milijuna eura i zatvara restorane

Kako javlja Mirror, neki su restorani već zatvorili svoja vrata mušterijama
Ilustracija: jedan od restorana Jamiea Olivera
 Profimedia, Alamy

Vlasnik lanca restorana Jamie's Italian, poznati britanski chef i TV zvijezda Jamie Oliver pokrenuo je postupak za stečaj, prenosi Mirror.

Goli kuhar je financijske probleme obznanio lani kada je, u pokušaja spašavanja vlastitog poslovanja, zatvorio 12 od 37 restorana u Ujedinjenom Kraljevstvu, a time je i 450 zaposlenika Jamie's Italiana restorana ostalo bez posla. U medije je tada procurila informacija da je osoblju ostao dužan ukupno 2,5 milijuna eura, a bankama čak 80 milijuna eura.

Sada ista sudbina čeka i preostalih 25 restorana u franšizi koji zapošljavaju oko 1300 ljudi. Potencijalnu slamku spasa tražit će nizozemska revizorska kuća KPMG zaposlena na procesu vođenja stečaja. Prvi restoran Oliver je otvorio 2008. godine u Oxfordu.

- Shrvan sam ovakvim ishodom i želio bih zahvali cijelom osoblju restorana i dobavljačima koji su u ovaj posao kroz deset godina stavili i srce i dušu, komentirao je Jamie Oliver na društvenim mrežama.

ABC

Kako javlja Mirror, neki su restorani već zatvorili svoja vrata mušterijama.

- U 10 sati ujutro pojavila su se dvojica računovođa iz KPMG-a i uručili nam obavijest da restoran, počevši od sada, više neće poslovati. Nas 15 je bilo prisutno i nitko nije bio svjestan problema, a neki su tu od prvog dana, od prije deset godina. Sve nas je to šokiralo, ispričao je jedan od članova osoblja za Manchester Evening News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:29