Kupci, oprez!

IKEA izdala ozbiljno upozorenje: Prestanite koristiti ovu šalicu, sadrži opasne kemikalije

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

15.1.2020. u 13:23

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

15.1.2020. u 13:23

Zagreb, 180714.
Zavrsni radovi na novom trgovackom centru Ikea u Rugvici koji bi trebao biti otvoren tijekom kolovoza.
Foto: Sandra Simunovic / CROPIX
Sandra Šimunović / Hanza Media

IKEA Zagreb

Trgovački lanac IKEA poziva sve kupce koji imaju Troligtvis putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti. Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca, prenosi Dnevnik.

Kako su objasnili iz tvrtke, sve vrste IKEA proizvoda kontinuirano se ispituju i moraju biti u skladu s primjenjivim normama i zakonodavstvom, kao i njihovim vlastitim zahtjevima.

U zadnjem takvom ispitivanju IKEA je zaprimila izvješća koja pokazuju da putna šalica Troligtvis može sadržavati razine dibutil-ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica.

IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom te je zbog toga zaustavila prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan. Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji).

Ikea

Sporna Troligtvis putna šalica s oznakom "Made in India"

Troligtvis putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju IKEA robnu kuću uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji niti račun.