IKEA Zagreb
 Sandra Šimunović / Hanza Media
Kupci, oprez!

IKEA izdala ozbiljno upozorenje: Prestanite koristiti ovu šalicu, sadrži opasne kemikalije

IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca
Piše: Novac.hrObjavljeno: 15. siječanj 2020. 14:23

Trgovački lanac IKEA poziva sve kupce koji imaju Troligtvis putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je prestanu koristiti. Nedavna izvješća o ispitivanju pokazuju da proizvod može sadržavati razine određenih kemikalija koje prelaze dozvoljene granice. Stoga IKEA poziva kupce koji imaju putnu šalicu da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA uz puni povrat novca, prenosi Dnevnik.

Kako su objasnili iz tvrtke, sve vrste IKEA proizvoda kontinuirano se ispituju i moraju biti u skladu s primjenjivim normama i zakonodavstvom, kao i njihovim vlastitim zahtjevima.

U zadnjem takvom ispitivanju IKEA je zaprimila izvješća koja pokazuju da putna šalica Troligtvis može sadržavati razine dibutil-ftalata (DBP) iznad dozvoljenih granica.

IKEA je prije mnogo godina odlučila zabraniti uporabu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom te je zbog toga zaustavila prodaju putne šalice dok cijeli proces istrage ne bude okončan. Dosadašnje analize pokazale su da su sporne putne šalice s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji).

Ikea
Sporna Troligtvis putna šalica s oznakom "Made in India"

Troligtvis putna šalica prodaje se od listopada 2019. IKEA poziva kupce koji posjeduju putnu šalicu s oznakom "Made in India" (Proizvedeno u Indiji) da je vrate u bilo koju IKEA robnu kuću uz puni povrat plaćenog iznosa. Nije potreban dokaz o kupnji niti račun.

Linker
28. listopad 2020 08:37