Veliko priznanje

Booking.com odlučio: U ovom gradu u srcu Dalmacije tri su najbolje ocijenjena apartmana

AUTOR:

  • Ana Franić/SD

OBJAVLJENO:

19.1.2020. u 12:18

AUTOR:

  • Ana Franić/SD

OBJAVLJENO:

19.1.2020. u 12:18

Privatna arhiva

Booking.com objavio je dobitnike nagrade Traveller Review Awards 2020.

Booking.com objavio je dobitnike nagrade Traveller Review Awards 2020. te je gotovo milijun nagrada (986.449) dodijeljeno diljem 220 zemalja i teritorija. Među 10 zemalja s najviše dobitnika nagrada našla se i Hrvatska s 42.763 dobitnika te se tako pozicionirala na peto mjesto.

Nagrade su dodijeljene i u kategoriji smještaja, a na listi top 10 smještajnih objekata koji su primili nagradu  Traveller Review Awards za 2020. u Hrvatskoj nalaze se i tri iz Splita.

Privatna arhiva

Luxury Apartment Dvor

 

Među nagrađenima je i Luxury Apartment Dvor, Đane Grubšić koji se nalazi kraj Starog Placa.

- Moram priznati da sam iznenađena. Zadnje dvije godine dobila san ocjenu 10, ali ovakvu nagradu do sada nisam dobila. Ovo je meni dokaz i priznanje da sam na dobrom putu.

Privatna arhiva

Vlasnica jednog od tri najljepša apartmana Luxury Apartment Dvor, po izboru gostiju Booking.coma je Splićanka Đana Grubšić

 

Svakog gosta dočekam osobno, a ako je nekome rođendan tijekom boravka obavezno pripremim neko iznenađenje. Organiziram im i prijevoz ako žele i stvarno sam im na usluzi 24 sata dnevno i sve se to na kraju isplati.

Privatna arhiva

Luxury Apartment Dvor

 

Moja je teorija ili ću raditi kako treba i dati 100 posto ili neću nikako, govori nam Đana koja nije mogla sakriti oduševljenje zbog osvojene nagrade.

Privatna arhiva

Najbolji apartmani u Splitu: Roman Heritage

 

U samom srcu Dioklecijanove palače nalazi se Apartment Roman Heritage koji se također našao na listi top 10 smještajnih objekata u Hrvatskoj, a otvoren je prije četiri i pol godine.

Njegov vlasnik Zoran priznaje nam nije ni znao da postoji ovakva nagrada.

Privatna arhiva

Najbolji apartmani u Splitu: Roman Heritage

 

- Kada sam malo bolje pogledao listu, shvatio sam da je šest objekata iz Splitsko-dalmatinske županije što je veliko priznanje ne samo nama vlasnicima, već i cijeloj županiji. Moj veliki plus je i specifična lokacija kojom su gosti oduševljeni i to me izdvaja od drugih. Što se tiče odnosa s gostima, uvijek polazim od sebe i gledam što bi sve htio da sam gost i tako pristupam njima, otkriva nam Zoran svoju tajnu.  

U 2020. godini među zemlje s najviše dobitnika ubrajaju se Italija (130.253), Španjolska (66.755), Francuska (61.492), Njemačka (49.777), Hrvatska (42.763), Sjedinjene Američke Države (42.112), Ujedinjeno Kraljevstvo (41.848), Poljska (36.793), Rusija (36.296) i Grčka (33.259).

Ministarstvo turizma: Kategorizirano 56 novih hotela, kampova i marina

U Hrvatskoj je 2019. kategorizirano 56 novih hotela, kampova i marina, a iz Ministarstva  turizma najavljuju nove investicije u hrvatski turizam, čemu će pridonijeti i donošenje dvaju zakona - Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu i novog cjelovitog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Od ukupno 56 novih hotela, kampova i marina, kategoriziranih tijekom 2019. najveći broj novih objekata, njih čak 30, kategoriziran je visokom kategorijom, odnosno s četiri i pet zvjezdica, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva turizma.

Ministarstvo koje provodi kategorizaciju ugostiteljskih i turističkih objekata iz skupina: hoteli, kampovi i luke nautičkog turizma, u 2019. godini kategoriziralo je i 36 hotela, kampova i marina koji su povećali svoje kapacitete i/ili povećali kategoriju, odnosno broj zvjezdica/sidara.

„Hrvatska Vlada je prepoznala važnost koju turizam ima za napredak, demografsku održivost i povećanje životnog standarda u lokalnim zajednicama. Zato od početka mandata stavljamo naglasak na jačanje kvalitete turističke ponude i produljenje aktivnosti na cijelu godinu. U proteklih nekoliko godina postigli smo iznimne rezultate u vidu turističkog prometa, ali što je još važnije, konstantno se povećavaju prihodi od turizma i privlačimo sve veći broj investicija", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Ocjenjuje kako je otvaranje novih hotela, kampova i marina u 2019., od kojih je većina kategorizirana najvišim standardima kvalitete od 4 i 5 zvjezdica, dokaz da su u Ministarstvu postavili kvalitetan okvir za održivi razvoj hrvatskog turizma koji će dati poticaj privlačenju gostiju različitih interesa i povećanju potrošnje kroz veći dio turističke godine.

Otvorena 43 nova hotela

Ministarstvo turizma kategoriziralo je u 2019. 43 nova hotela s 3.948 kreveta dok je 26 hotela povećalo kapacitete i/ili kategoriju. Visokom kategorijom s četiri i pet zvjezdica kategorizirano je 26 novih hotela. Najveći broj novih hotela kategoriziran je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (13), Primorsko-goranskoj županiji (6), Gradu Zagrebu (6) i Istarskoj županiji (5). U kontinentalnim županijama u 2019. godini kategorizirano je ukupno 5 novih hotela.

Više od 3.000 novih kamp mjesta

Tijekom 2019. Ministarstvo je kategoriziralo i 10 novih kampova s ukupno 3.252 kamp mjesta od čega 4 nova kampa visoke kategorije s 4 i 5 zvjezdica. Najveći broj novih kampova kategoriziran je u Zadarskoj županiji (4 kampa s 485 kamp mjesta) i Istarskoj županiji (2 kampa s 280 kamp mjesta), a 2 nova kampa u 2019. godini otvorena su na kontinentu (Krapinske toplice i Vrhovine u Lici).

Osim novih kampova, još je 9 kampova u 2019. godini povećalo broj zvjezdica (2) ili povećalo kapacitete (7).

Otvorene prve dvije marine s kvalitetom '5 sidara'

Lani su otvorene  i tri nove marine s ukupno 774 veza od kojih su dvije marine dobile kategoriju kvalitete '5 sidara'. Po jedna nova marina kategorizirana je u Primorsko – goranskoj županiji (Cres), Dubrovačko – neretvanskoj županiji (Dubrovnik) i Istarskoj županiji (Medulin) dok je marini u Rovinju koja u ponudi ima 192 veza povećan standard kvalitete na '5 sidara'.

Nastavak pozitivnog trenda investiranja u hrvatski turizam očekuje se i ove godine, posebice zbog donošenja dvaju zakona koji će pridonijeti poboljšanju investicijske klime.

Riječ je o Zakonu o neprocijenjenom građevinskom zemljištu, koji je upućen u proceduru Vlade RH te novom cjelovitom zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama s planom upućivanja u proceduru Vlade RH u 2020.godini, priopćeno je iz Ministarstva turizma.