Veliko priznanje

Booking.com odlučio: U ovom gradu u srcu Dalmacije tri su najbolje ocijenjena apartmana

Među nagrađenima je i Luxury Apartment Dvor, Đane Grubšić koji se nalazi kraj Starog Placa.
Booking.com objavio je dobitnike nagrade Traveller Review Awards 2020.
 Privatna arhiva

Booking.com objavio je dobitnike nagrade Traveller Review Awards 2020. te je gotovo milijun nagrada (986.449) dodijeljeno diljem 220 zemalja i teritorija. Među 10 zemalja s najviše dobitnika nagrada našla se i Hrvatska s 42.763 dobitnika te se tako pozicionirala na peto mjesto.

Nagrade su dodijeljene i u kategoriji smještaja, a na listi top 10 smještajnih objekata koji su primili nagradu Traveller Review Awards za 2020. u Hrvatskoj nalaze se i tri iz Splita.

Privatna arhiva
Luxury Apartment Dvor

Među nagrađenima je i Luxury Apartment Dvor, Đane Grubšić koji se nalazi kraj Starog Placa.

- Moram priznati da sam iznenađena. Zadnje dvije godine dobila san ocjenu 10, ali ovakvu nagradu do sada nisam dobila. Ovo je meni dokaz i priznanje da sam na dobrom putu.

Privatna arhiva
Vlasnica jednog od tri najljepša apartmana Luxury Apartment Dvor, po izboru gostiju Booking.coma je Splićanka Đana Grubšić

Svakog gosta dočekam osobno, a ako je nekome rođendan tijekom boravka obavezno pripremim neko iznenađenje. Organiziram im i prijevoz ako žele i stvarno sam im na usluzi 24 sata dnevno i sve se to na kraju isplati.

Privatna arhiva
Luxury Apartment Dvor

Moja je teorija ili ću raditi kako treba i dati 100 posto ili neću nikako, govori nam Đana koja nije mogla sakriti oduševljenje zbog osvojene nagrade.

Privatna arhiva
Najbolji apartmani u Splitu: Roman Heritage

U samom srcu Dioklecijanove palače nalazi se Apartment Roman Heritage koji se također našao na listi top 10 smještajnih objekata u Hrvatskoj, a otvoren je prije četiri i pol godine.

Njegov vlasnik Zoran priznaje nam nije ni znao da postoji ovakva nagrada.

Privatna arhiva
Najbolji apartmani u Splitu: Roman Heritage

- Kada sam malo bolje pogledao listu, shvatio sam da je šest objekata iz Splitsko-dalmatinske županije što je veliko priznanje ne samo nama vlasnicima, već i cijeloj županiji. Moj veliki plus je i specifična lokacija kojom su gosti oduševljeni i to me izdvaja od drugih. Što se tiče odnosa s gostima, uvijek polazim od sebe i gledam što bi sve htio da sam gost i tako pristupam njima, otkriva nam Zoran svoju tajnu.

U 2020. godini među zemlje s najviše dobitnika ubrajaju se Italija (130.253), Španjolska (66.755), Francuska (61.492), Njemačka (49.777), Hrvatska (42.763), Sjedinjene Američke Države (42.112), Ujedinjeno Kraljevstvo (41.848), Poljska (36.793), Rusija (36.296) i Grčka (33.259).

Ministarstvo turizma: Kategorizirano 56 novih hotela, kampova i marina

U Hrvatskoj je 2019. kategorizirano 56 novih hotela, kampova i marina, a iz Ministarstva turizma najavljuju nove investicije u hrvatski turizam, čemu će pridonijeti i donošenje dvaju zakona - Zakona o neprocijenjenom građevinskom zemljištu i novog cjelovitog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Od ukupno 56 novih hotela, kampova i marina, kategoriziranih tijekom 2019. najveći broj novih objekata, njih čak 30, kategoriziran je visokom kategorijom, odnosno s četiri i pet zvjezdica, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva turizma.

Ministarstvo koje provodi kategorizaciju ugostiteljskih i turističkih objekata iz skupina: hoteli, kampovi i luke nautičkog turizma, u 2019. godini kategoriziralo je i 36 hotela, kampova i marina koji su povećali svoje kapacitete i/ili povećali kategoriju, odnosno broj zvjezdica/sidara.

„Hrvatska Vlada je prepoznala važnost koju turizam ima za napredak, demografsku održivost i povećanje životnog standarda u lokalnim zajednicama. Zato od početka mandata stavljamo naglasak na jačanje kvalitete turističke ponude i produljenje aktivnosti na cijelu godinu. U proteklih nekoliko godina postigli smo iznimne rezultate u vidu turističkog prometa, ali što je još važnije, konstantno se povećavaju prihodi od turizma i privlačimo sve veći broj investicija", izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Ocjenjuje kako je otvaranje novih hotela, kampova i marina u 2019., od kojih je većina kategorizirana najvišim standardima kvalitete od 4 i 5 zvjezdica, dokaz da su u Ministarstvu postavili kvalitetan okvir za održivi razvoj hrvatskog turizma koji će dati poticaj privlačenju gostiju različitih interesa i povećanju potrošnje kroz veći dio turističke godine.

Otvorena 43 nova hotela

Ministarstvo turizma kategoriziralo je u 2019. 43 nova hotela s 3.948 kreveta dok je 26 hotela povećalo kapacitete i/ili kategoriju. Visokom kategorijom s četiri i pet zvjezdica kategorizirano je 26 novih hotela. Najveći broj novih hotela kategoriziran je u Splitsko-dalmatinskoj županiji (13), Primorsko-goranskoj županiji (6), Gradu Zagrebu (6) i Istarskoj županiji (5). U kontinentalnim županijama u 2019. godini kategorizirano je ukupno 5 novih hotela.

Više od 3.000 novih kamp mjesta

Tijekom 2019. Ministarstvo je kategoriziralo i 10 novih kampova s ukupno 3.252 kamp mjesta od čega 4 nova kampa visoke kategorije s 4 i 5 zvjezdica. Najveći broj novih kampova kategoriziran je u Zadarskoj županiji (4 kampa s 485 kamp mjesta) i Istarskoj županiji (2 kampa s 280 kamp mjesta), a 2 nova kampa u 2019. godini otvorena su na kontinentu (Krapinske toplice i Vrhovine u Lici).

Osim novih kampova, još je 9 kampova u 2019. godini povećalo broj zvjezdica (2) ili povećalo kapacitete (7).

Otvorene prve dvije marine s kvalitetom '5 sidara'

Lani su otvorene i tri nove marine s ukupno 774 veza od kojih su dvije marine dobile kategoriju kvalitete '5 sidara'. Po jedna nova marina kategorizirana je u Primorsko – goranskoj županiji (Cres), Dubrovačko – neretvanskoj županiji (Dubrovnik) i Istarskoj županiji (Medulin) dok je marini u Rovinju koja u ponudi ima 192 veza povećan standard kvalitete na '5 sidara'.

Nastavak pozitivnog trenda investiranja u hrvatski turizam očekuje se i ove godine, posebice zbog donošenja dvaju zakona koji će pridonijeti poboljšanju investicijske klime.

Riječ je o Zakonu o neprocijenjenom građevinskom zemljištu, koji je upućen u proceduru Vlade RH te novom cjelovitom zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama s planom upućivanja u proceduru Vlade RH u 2020.godini, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:15