Brakorazvodna parnica stoljeća

Bezosa će razvod koštati 38 milijardi dolara, ali će ostati najbogatiji čovjek na svijetu

AUTOR:

OBJAVLJENO:

6.7.2019. u 15:08

AUTOR:

OBJAVLJENO:

6.7.2019. u 15:08

FILE PHOTO: 89th Academy Awards - Oscars Vanity Fair Party - Beverly Hills, California, U.S. - 26/02/17 Äi Amazon's Jeff Bezos and his wife MacKenzie Bezos. REUTERS/Danny Moloshok/File Photo
Danny Moloshok / REUTERS

Jeff i MacKenzie Bezos

Osnivača Amazon.com Inc Jeffa Bezosa razvod od supruge MacKenzie Bezos stajat će Amazonovih dionica u vrijednosti 38,3 milijarda američkih dolara, objavio je Bloomberg.  

U travnju je Amazon, najveća svjetska internacionalna trgovina, objavio da bi 4 posto ili 19,7 milijuna dionica trebalo biti registrirano na ime MacKenzie Bezos nakon što sud odobri razvod.

Par je objavio da se namjerava razvesti u zajedničkoj izjavi na Twitteru u siječnju, izazvavši zabrinutost da bi Jeff Bezos mogao završiti sa smanjenim pravom glasa. On zadržava udio od 12 posto vrijedan 114,8 milijardi dolara i ostaje najbogatija osoba na svijetu, navodi Bloomberg.

MacKenzie je u svibnju obećala dati polovinu bogatstva u humanitarne svrhe kako bi se priključila "Giving Pledge", kampanji koju su 2010. pokrenuli milijarder Warren Buffett i Microsoftov suosnivač Bill Gates.