Ogromna zarada

Najbogatiji čovjek svijeta u protekla tri dana prodao je skoro milijun Amazonovih dionica

Jeff Bezos u protekla je tri dana prodao gotovo milijun Amazonovih dionica vrijednih više od 1,8 milijardi dolara NAJBOGATIJI ČOVJEK NA SVIJETU U TRI DANA ZARADIO 1,4 MILIJARDI DOLARA Vlasnik Amazona prodao je skoro milijun dionica svoje kompanije, evo u što bi mogao uložiti
Jeff Bezos predstavio je Blue Moon
 Clodagh Kilcoyne / REUTERS

Najbogatiji čovjek svijeta Jeff Bezos u protekla je tri dana prodao gotovo milijun Amazonovih dionica vrijednih više od 1,8 milijardi dolara te će mu nakon obračuna poreza u džepu ostati oko 1,4 milijardi dolara, piše Forbes.

Riječ je o najvećoj prodaji dionica u tako kratkom razdoblju koju je Bezos ikad izvršio. Šef Amazona prodao je 965.612 dionica po cijeni od 1900 dolara po dionici te je time ostao bez 1,6 posto dionica jedne od najvrednijih kompanija svijeta. Ipak, Jeff Bezos i dalje je vlasnik više od 58,1 milijuna vrijednosnica Amazona te je “težak” 115 milijardi dolara.

Još 2017. najbogatiji čovjek svijeta izjavio je da će godišnje prodati oko milijardu dolara vrijedne dionice Amazona kako bi financirao svoju kompaniju koja se bavi istraživanjem svemira Blue Origin, no nije poznato hoće li ova sredstva biti iskorištena u te svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:55