Nova interakcija

Aplikacija koja prati tvoj financijski ritam

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.5.2020. u 12:05

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.5.2020. u 12:05

Couple moving into industrial style apartment, kneeling using smartphone touchscreen
Cultura Creative via AFP

Ilustracija

Danas kao klijenti, potrošači i konzumenti imamo velika očekivanja od svih razina usluga i proizvoda koje koristimo. Važno nam je da osjećamo individualni pristup i zapravo, želimo da nas se poznaje. Bilo da dođemo kod svog frizera koji zna točno koliko centimetara nas neće naljutiti ili kod automehaničara koji je već prošli put pretpostavio kada ćemo se ponovno vidjeti. Isto očekujemo i od mobilnih aplikacija koje upravo zbog inovativnih pothvata upornih umova, ažurno nam javljaju kada je potrebno napraviti check in za let, kada se moramo uključiti u konferencijski poziv i kakav nam je današnji financijski tempo.

Posprema financije

U posljednjih desetak godine banke koje u svojem fokusu imaju zadovoljstvo  klijenta, ulagale su puno u kreiranje digitalnih proizvoda i usluga,  znajući da klijentima one trebaju što prije.  I zapravo, ne uzeti mogućnosti koje mobilno bankarstvo pruža, jednako je kao da smo u prošlom stoljeću i prvom susretu s mobitelima zaključili da je lakše razgovarati na fiksni telefon, prebirući prstima rudlavu telefonsku žicu, stojeći u hodniku.  Upravo da bi se lakše snašli u ovoj tzv. novoj realnosti, ali i među svojim financijama, prednost je koristiti mobilnu aplikaciju koja nudi prikaz statistike, točnije u svaku posebnu digitalnu ladicu posprema točno koliko smo novaca potrošili na namirnice, shopping ili ulaganja. Ovom inovativnom funkcionalnosti lakše ćemo moći upravljati svojim računima te možda i odlučiti kako drugačije posložiti sljedeći mjesečni budžet.

Prati  financijski tempo

I dok trčanje u paru katkada nije opcija jer svatko ima svoju duljinu koraka i tempo ili je možda riječ o "it's complicated“ statusu, s mobilnim bankarstvom to nije slučaj.  Jednostavno i razumljivo nam prikazuje sve naše račune i podržava naš financijski tempo plaćanja, primanja i slanja kuna. Upravo zato jer pamti sve naše transakcije, daje nam priliku da opušteno bacimo pogled i podsjetimo se kada smo nekome poslali prijateljsku novčanu donaciju ili je li sjeo povrat novaca od prošle online trgovine kada smo pogriješili s kupovinom toliko trendovskih cipela.

Diktiranje Ibana ostalo je u iza nas

S novom mojaRBA aplikacijom također možemo zaboraviti i na diktiranje ili prepisivanje svog broja računa jer sada  IBAN možete jednostavno podijeliti s prijateljima u samo nekoliko klikova. Skupljanje novca za zajedničke poklone ili izlazak, nikada nije bio jednostavnije jer prilikom slanja svog broja računa kodu možemo dodati i točan iznos za plaćanje. Također, još jedna funkcionalnost  skrojena po klijentovim željama jer i Fotonalog putem kojeg slikanjem računa ili skeniranjem 2D barkoda automatski se učitavaju podaci i u kliku se izvrši  transakcija.

Naše novo normalno, kako u posljednje vrijeme nazivamo našu svakodnevnicu, donijelo je i neke promjene u načinu naše interakcije i poslovanja. Možemo i reći da smo u nekim stvarima otišli  pokoji korak unaprijed. Upravo, takav jedan korak je i mobilno bankarstvo koje nam uvijek stoji na raspolaganju, poznaje naše financijske izbore te spremno prati naš financijski ritam.