VRATAR SRBIJE

'Igrači će uskoro pucati iz pištolja na nas'

'Kada je puknete ona u trenu promijeni putanju i do dva metra od očekivanog. Ponaša se kao pijana, leluja, propada...'
Serbia's Vladimir Stojkovic is pictured prior to their friendly match against New Zealand in the Hypo Arena Wörthersee Stadium of Klagenfurt on May 29, 2010 prior to the FIFA World Cup 2010 hosted by South Africa between June 11th till July 11th. New Zealand won 1-0. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
 AFP

Nogometna lopta 'Jabulani', izrađena posebno za Svjetsko prvenstvo, ne prestaje biti kritizirana od strane vratara. Smatraju kako previše krivuda, kako je prebrza, kako čudno leti... Uistinu, mnogo je zamjerki, ali najslikovitiji je bio srpski vratar Vladimir Stojković.

- Do sada sam branio sa raznim loptama, koje krivudaju, mijenjaju smer, čudno lete, ali ova je najgora od svih. Definitivno je napravljena za napadače, s ciljem da zabiju što više golova. Kako je krenulo, očekujem da će na sljedećem Svjetskom prvenstvu svaki igrač dobiti po pištolj, pa da pucaju na nas golmane - rekao je Stojković za Blic.

Dodao je i kako su nagle promjene putanje glavna odlika nove lopte, a potkrijepio je svoju priču i primjerom s treninga reprezentacije.

- Kada je puknete ona u trenu promijeni putanju i do dva metra od očekivanog. Ponaša se kao pijana, leluja, propada… Pogotovo je nezgodno kada je igrač uhvati ‘punom’ iz sve snage. Stanković mi je, recimo, na treningu puca sa dvadeset metara, postavio sam šake ispred prsa i očekivao je tu, a ona je odjednom propala i uhvatio sam je na zemlji jer se posljednja tri metra doslovno kotrljala - pojasnio reprezentacije Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 09:46