Turistički čavao u lijes

Jedna od naših najpoznatijih rivijera zadobila težak udarac: 'Nova zabrana će nas dotući'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.6.2020. u 12:26

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.6.2020. u 12:26

Makarska, 220919.
Zadnji dan kalendarskog ljeta, zahvaljujuci ugodnom vremenu, mnogi gradjani provode na makarskim plazama.
Foto: Ivo Ravlic / CROPIX
Ivo Ravlic / Ilustracija / CROPIX

Plaža u Makarskoj

- Počela su otkazivanja aranžmana. Odluka o 14-dnevnoj karanteni, je velik udarac za nas. Gubitak će biti svakako uslijed korone, ali ovo je dodatno baš kao čavao u lijes – tim je riječima načelnik Općine Tučepi, Ivica Čobrnić za Dnevnik.hr prokomentirao najnoviju odluku Stožera civilne zaštite o zatvaranju granica, prije svega sa susjednom Bosnom i Hercegovinom te Srbijom.

Naime, kako objašnjava, zbog uvođenja 14-dnevne karantene koja je obavezna za sve stanovnike tih zemalja iznajmljivači i ugostitelji na Makarskoj rivijeri kojima su oni ujedno i najučestaliji gosti primili su dodatni udarac.

Računali su, kažu, na goste iz BiH, oni dolaze svake godine, a mnogi su sklopili i obiteljska prijateljstva.

- Nadam se da ćemo ipak do kraja sezone ostvariti 30-ak posto lanjskog prometa. Neće to biti veliki priliv novca, ali opet i to će ljudima iz ovog kraja dati neki osjećaj zadovoljstva da su nešto ipak napravili te da s tim mogu pripremiti sljedeću sezonu – kazao je Čobrnić.

Između ostalog, istaknuo je kako je upravo zbog pogoršanja situacije, ali i incidenta u Zadru, otkazan i kongres inozemnih liječnika koji je trebao na jednu od najpoznatijih jadranskih rivijera dovesti oko 2000 gostiju.