Spašavanje sezone

Susjedi dijele 'bonuse za odmore'! Može se dobiti i do 500 eura, ali pod jednim uvjetom

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

19.6.2020. u 13:57

AUTOR:

  • Novac.hr,
  • Hina

OBJAVLJENO:

19.6.2020. u 13:57

Tourists walk in downtown Rome during an unusually early summer heatwave on June 24, 2019. - Fans flew off store shelves and public fountains offered relief from the heat as temperatures soared in Europe on June 24, with officials urging vigilance ahead of even hotter conditions forecast later in the week. Meteorologists blamed a blast of torrid air from the Sahara for the unusually early summer heatwave, which could send thermometers up to 40 degrees Celsius (104 Fahrenheit) across large swathes of the continent. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
AFP

Ilustracija

Italija je predstavila detalje nove sheme "bonusa za odmor" po kojoj će svako kućanstvo s niskim prihodima dobiti do 500 eura, kako bi se pomoglo oporavku posrnulog turističkog sektora.

Vlada je priopćila da izdvaja 2,4 milijarde eura za kućanstva koja zarađuju manje od 40 tisuća eura godišnje, kako bi dobila financijski poticaj za provođenje odmora u Italiji, a ne u inozemstvu.

Porezna uprava je objavila da će bonusi iznositi 150 eura za samce, 300 eura za parove te 500 eura za obitelji s tri ili više člana.

Bonus se može iskoristiti za plaćanje smještaja za odmor u Italiji između 1. srpnja i 31. prosinca ove godine.

Moguće je dobiti popust od 80 posto na cijenu hotelske sobe, noćenja s doručkom ili apartmana s prehranom u vlastitom aranžmanu, a mogu se zatražiti i druge poreze olakšice.

Turizam čini oko 13 posto talijanskog bruto domaćeg proizvoda, a zbog pandemije koronavirusa iznimno je pogođen te su stručnjaci prognozirali smanjenje prihoda od čak 3,2 milijarde eura ovog ljeta u odnosu na prošlo.

Italija je 3. lipnja ponovno otvorila svoje granice za turiste iz EU-a i zemalja Schengena.