Dodatna injekcija

Erste banka i EIF potpisali ugovor za dodatnih 105 milijuna eura poduzetnicima

Cilj mjera je pomoći hrvatskom gospodarstvu uslijed poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-a 19
Ilustracija
 Innovation Norway

Erste&Steiermärkische Bank i Europski investicijski fond (EIF) potpisali su amandman ugovoru o InnovFin garanciji koji Erste banci omogućuje da poduzećima do 3.000 zaposlenih, uključujući i ona pogođena teškoćama zbog Covid-a 19, osigura dodatnih 105 milijuna eura, priopćili su u utorak iz Erste banke.

Potpisani amandman podiže iznos za zajmove i zakupe uz garanciju InnovFin na 255 milijuna eura.

Uz samo povećanje volumena portfelja, njime se produžava razdoblje raspoloživosti InnovFin garancije, koja se proširuje i na velike poduzetnike, te se uvode pojednostavljeni i prošireni kriteriji prihvatljivosti koji uključuju projekte s ciljem digitalizacije i digitalne transformacije poslovanja.

Cilj mjera je pomoći hrvatskom gospodarstvu uslijed poteškoća uzrokovanih pandemijom Covid-a 19. Za financiranje uz garanciju InnovFin, koja omogućuje povoljnije uvjete za klijenta, mogu se prijaviti svi poduzetnici koji imaju inovativni proizvod, unaprjeđuju svoje poslovne procese ili usluge te koriste najnovije tehnologije u svrhu ulaganja u rast i razvoj poslovanja.

Mogu se prijaviti i oni koji unaprjeđuju ili uvode nove inovativne proizvode, procese ili usluge, potom brzorastuća poduzeća, kao i poduzeća s inovacijskim potencijalom (dobivaju potpore, nagrade, registriraju patente i sl.), te imaju značajne troškove u istraživanju i razvoju inovacija.

Erste banka s Europskim investicijskim fondom surađuje od lipnja 2017., kada je potpisan Ugovor o InnovFin garanciji uz financijsku potporu Europske unije Financijskim instrumentima programa Obzor 2020 te Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU).

Erste banka je dosad plasirala više od 120 milijuna eura kredita uz InnovFin garanciju. U rujnu 2019. godine potpisan je dodatak ugovoru o InnovFin garanciji na novih 100 milijuna eura za financiranje novih projekata i podršku inovativnim poduzetnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:20