PayDo

Domaća aplikacija za parking u sezoni obara rekorde: 'Bližimo se 200.000 korisnika'

Najveći broj PayDo transakcija ostvaren je upravo u turističkim regijama Istra, Kvarner i Dalmacija
Ilustracija
 Neja Markicevic / CROPIX / PayDo

Trenutno najpopularnija hrvatska aplikacija za parkiranje PayDo obara rekorde. Nakon što je mjesecima bilježen pad prodaje parkirališnih karata, povratkom u novo normalno i zahvaljući dolasku stranih turista, približavaju se brojci od 200.000 korisnika u 77 hrvatskih gradova.

Aplikacija je u potpunosti besplatna i jamči dostupnost usluge u 77 gradova. Omogućuje plaćanje parkiranja bez naknade jer ne koristi SMS protokol, a posebno je vole turisti kojima je to često jedini način mobilnog plaćanja parkiranja.

To potvrđuju i podaci da je do sada najveći broj PayDo transakcija ostvaren upravo u turističkim regijama (Istra, Kvarner i Dalmacija) dok najviše korisnika u kontinentalnom dijelu osim Zagreba ima grad Osijek. Ove sezone u cijeloj Hrvatskoj drastično se povećao broj transakcija putem PayDo aplikacije dok je u turističkim središtima poput Rovinja, Pule, Opatije, Fažane, Tučepa i Orebića PayDo postao vodeći način plaćanja parkiranja. Najveći dnevni broj PayDo transakcija u 2020. zabilježen je već početkom srpnja dok je prošle godine taj broj ostvaren tek sredinom kolovoza.

Postoje i posebne pogodnosti za poslovne i privatne korisnike. Tako modul za poslovne korisnike omogućuje da svaka tvrtka registrira jedinstveni račun putem kojeg može upravljati plaćanjem parkiranja svojih zaposlenika i pripadajućih vozila, uz znatne uštede i smanjivanje administracije (za sve kupovine obavljene putem poslovnog prepaid računa dobiva jedan račun na kraju mjeseca).

Za sve korisnike Mastercard® kartica do kraja 2020. aktivna je i dodatna promotivna pogodnost: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja. Osim toga, dodatna novost je da za svaku kupljenu satnu parkirališnu kartu posljednji četvrtak u mjesecu Mastercard® na isti račun korisniku vraća 20% iznosa plaćene karte.

Građanima je omogućeno i plaćanje dnevnih parkirnih karti izdanih od strane kontrolora, ali i velikog broja posebnih parkirališnih karata poput mjesečnih, godišnjih, stanarskih, povlaštenih itd.

Za korištenje navedenih pogodnosti potrebno je preuzeti besplatnu aplikaciju PayDo na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play) ili na web stranici, gdje se može naći i popis svih gradova u kojima je usluga dostupna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:29