Velika IT investicija

Porsche u partnerstvu s Infinumom otvara razvojni centar u Zagrebu

AUTOR:

  • Bernard Ivezić

OBJAVLJENO:

8.9.2020. u 11:38

AUTOR:

  • Bernard Ivezić

OBJAVLJENO:

8.9.2020. u 11:38

Employees of Porsche AG do the final inspection of a Porsche Taycan car during the production launch of the new model on September 9, 2019 at the company's plant in Stuttgart, southern Germany. The Taycan is Porsche's first all-electic car., Image: 469919403, License: Rights-managed, Restrictions: Germany OUT, Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP
Profimedia, AFP

Porsche Taycan

Porsche u partnerstvu s Infinumom otvara razvojni centar u Zagrebu pod nazivom Porsche Digital Croatia. Novi centar nastao je kao partnerstvo Porschea Digital i najvećeg hrvatskog proizvođača mobilnih aplikacija, tvrtke Infinum, a zajednički u idućih nekoliko godina planiraju u različite projekte uložiti 10 milijuna eura.


Porsche - Infinumov razvojni centar razvijat će softver za Porscheov ekosustav, odnosno različite softverske i podatkovne proizvode.


U novom razvojnom centru već je zaposleno 15 ljudi, do kraja godine očekuje se da će ih biti 30, a u idućoj je plan da centar naraste na sto zaposlenih. U Infinumu i Porscheu ističu da će najviše tražiti softverske inženjere, ali i stručnjake za umjetnu inteligenciju i podatkovnu znanost.

Zagreb, 070615.
Infinum, tvrtka za izradu softvera, smjestena u VMD-ovim neboderima u Strojarskoj ulici.
Na fotografiji: Matej Spoler, Josip Biscan, Nikola Kapraljevic i Tomislav Car (vlasnik).
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Infinum, tvrtka za izradu softvera


Novi centar bit će smješten u Zagrebu u VMD-ovim neboderima u Strojarskoj ulici.

Tomislav Car, suosnivač i direktor Infinuma kaže da su uspjeli narasti od dva do 250 zaposlenih zato što su radili ono što vole. Za rad na automobilima kaže da je idući korak.

- Osobno sam oduvijek volio automobile i mislim da nema brenda koji je bolji od Porschea - kaže Car.