Bluesun Hotels

Otvaraju hotele: 'Vjerujemo da će špica sezone izgledati dosta bolje od predviđanja'

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

10.6.2020. u 12:53

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

10.6.2020. u 12:53

BLUESUN

Hoteli koncerna Sunce

S prvim produženim vikendom u lipnju hotelska kuća Bluesun Hotels & Resorts otvorila je po jedan hotel na svojim najatraktivnijim destinacijama Brelima, Tučepima i Bolu.

U svakoj od ovih destinacija otvara se, za početak po jedan i to vodeći hotel. U Brelima je to BSH Berulia, u Tučepima je  otvoren BSH Alga, u Bolu BSH Elaphusa dok je hotel BSH Amor u Supetru otvoren  6. lipnja. Od ove sezone, otvara se bike zona u Bluesun hotelu Alga u Tučepima, pri čemu je naglasak stavljen na program aktivnog odmora  a pogotovo  je stavljen na  na biciklizam.

Iz Bluesun Hotels & Resorts ističu kako imaju jedinstvenu ponudu na Jadranu. Radi se o zasebnoj dvorani koja ima mogućnost indoor cyclinga pod nadzorom najmodernijih trenažera. Uz klasične bicikle moguće je unajmiti i bicikla na električni pogon.

Svi u bolji hotel

Gosti koji su bukirali ostale Bluesun hotele u  ovim destinacijama, bez obzira na cjenovni razred, smjestit će se  u ova četiri najtraženija hotela u ovim  destinacijama. Napominju da će se ostali hoteli na destinacijama otvarati postupno, u skladu sa stanjem bookinga. Računaju da  bi to moglo biti  već početkom srpnja. Podsjetimo, 27. svibnja otvoren je  Bluesun camp Paklenica  u Starigradu Paklenici koji je kategoriziran s četiri zvjezdice a 29. svibnja počeo je ponovno sa radom  BSH Kaj u Mariji Bistrici. Kako bi  dodatno stimulirali goste na booking, Bluesun Hotels & Resorts osigurao je gostima dodatni popust od 20 posto za otvaranje hotela.

 

Hotel Elaphusa

„Nakon 15. lipnja, kada bi se trebao definirati, odnosno opustiti granični režim u nekim našim emitivnim tržištima, s dolaskom pravog ljeta i školskih praznika, očekujemo veći priljev obitelji s djecom. Oni  nam u srcu sezone i čine glavninu gostiju. Inače, prvi rezultati akcije koju smo plasirali uoči otvaranja hotela su ohrabrujući i daju nam za pravo vjerovati da će špica sezone izgledati dosta bolje od predviđanja. Kako bismo maksimalno izišli u susret naših gostima, olakšali smo uvjete rezervacija i izmjene postojećih rezervacija. Ove godine računamo na domaće goste tako da smo i sam termin otvaranja hotela prilagodili tako da ih potaknemo da iskoriste produžene vikende u lipnju.“, istaknuo Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima, Bluesun Hotels & Resorts

Čekanje stabilizacije avioprometa

Iz Bluesun Hotels & Resorts otkrivaju da je do početka ožujka stanje rezervacija za sezonu bilo jednako onome iz istog perioda 2019. godine, da bi se  već sredinom ožujka  rezervacije  vidljivo usporile. Krajem ožujka, nastupanjem mjera ograničenja putovanja, odnosno zatvaranja granica i karantene, bile su u potpunosti stale. Krajem travnja ponovno se aktivirao booking za lipanj, srpanj, kolovoz i rujan, a od  kraja svibnja, tržište se kako otkrivaju iz ove hotelske kuće vidno oporavlja. Iz Bluesun Hotels & Resorts pojašnjavaju da su za sada rezervacije diktirane i situacijom u avioprometu. Rezervacije za  sada većinom stižu s tržišta s kojih gosti mogu doći osobnim automobilom , prvenstveno iz Slovenije, Češke, Slovačke, Austrije, Poljske, Mađarske i Hrvatske.

Bluesun

Hotel Elaphusa

 

„Priljev rezervacija s tradicionalnih tržišta Njemačke i Skandinavije očekujemo nakon stabilizacije avioprometa, dakle,  kroz srpanj.  Ova sezona bit će kraća s jakim trendom last minute rezervacija što je i očekivano, jer iako gosti žele rezervirati, ipak čekaju stabilizaciju situacije. Pozitivno je to što se naši stalni dugogodišnji gosti javljaju u sve većem broju i rezerviraju odmor, a gosti s područja na kojima se čeka popuštanje mjera, intenzivno zovu i interesiraju se za naše destinacije“, otkriva Leo Urlić, direktor prodaje i marketinga, Bluesun Hotels & Resorts.

Prilagodbe u poslovanju

U radu hotelskih restorana i vanjskih objekata hotela tiče, poštivat će se sve mjere koje je propisao  HZJZ. Za sve zaposlenike i goste osigurana su zaštitna sredstva i oprema.

Pogledajte galeriju ispod:

 

 

„Prilagodit ćemo način serviranja obroka, kako bismo poštivali broj gostiju koji, s obzirom na nove mjere - smije istovremeno boraviti u hotelskim restoranima i to tako što će biti organizirana dva  sittinga za svaki obrok. Između njih, provodit će se obavezno dezinficiranje prostora i inventara. Što se tiče  pripreme i serviranja hrane tiče, ona se i dosad pripremala prema strogim mjerama koje propisuje HACCP, a u kuhinje i prostore gdje se hrana skladišti uvedene su i dodatne mjere dezinfekcije. Na bazenima će se također  provoditi sve propisane mjere HZJZ-a. Ležaljke će se nalaziti na propisanoj udaljenosti, svugdje će na vidljivim mjestima biti postavljene upute o obaveznom držanju razmaka, pazit ćemo na to da u bazenu boravi umjeren broj gostiju. Prije ulaska u bazene, obavezno je tuširanje te  dezinfekcija ruku i nogu. Piće će se i dalje servirati na bazenima, naravno uz propisanu udaljenost te poštivanje higijensko-epidemioloških mjera i preporuka HZJZ-a“ , ističe Ivana Kralj, voditeljica upravljanja kvalitetom, Sektor hotelskih operacija, Bluesun Hotels & Resorts.