Privukli ih podaci HGK i HZZ-a

Najveći hrvatski izvoznik turističkog know-how-a otvorio podružnicu u Osijeku

U Lemaxu tvrde da turističke agencije, koje su njihovi glavni klijenti, i dalje rade na digitalnoj transformaciji te zbog toga i sam Lemax nastavlja sa zapošljavanjem 
Mate Kostovski
 Lemax

Šibenski Lemax, najveći hrvatski izvoznik turističkog know-how-a i tvrtka koja razvija cloud softver za turističke agencije, otvorio je ured u Osijeku. Lemax zapošljava više od 100 radnika, mahom u uredu u Zagrebu, odakle vodi i poslovanje, a u Osijeku je odmah zaposleno pet stručnjaka.

Lemax je najavio da u Osijeku želi imati centar za razvoj poslovne izvrsnosti. U najvećem gradu u Slavoniji već se nalazi dvjestotinjak IT tvrtki koje tamo zapošljavaju više od 700 radnika. Na afirmaciji i jačanju osječke IT zajednice najviše radi udruga Osijek Software City.

Mate Kostovski, osnivač i direktor Lemaxa kaže da se uspješno nose s posljedicama pandemije, koja je snažno pogodila turizam, prijevoznike i putničku industriju. Osijek im se, tumači, našao na mapi za širenje zbog dostupnih podataka HGK i HZZ-a, koji ukazuju na prilike u zapošljavanju IT stručnjaka.

"O Osijeku smo sustavno promišljali posljednjih godinu dana i donijeli odluku za novu adresu naše ekspanzije. Vjerujemo kako ćemo utjecati na pozitivne gospodarske promjene u županiji, zapošljavanjem najboljih pojedinaca te omogućavanjem lokalnoj zajednici dostupnosti vrhunskih znanjima i vrhunskih tehnološkim rješenjima", kaže Kostovski.

Lemax je dosad rastao 40 posto godišnje. Lani je imao prihod od 2,5 milijuna eura te se našao na Deloitteovom popisu 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtku u Europi, Bliskom istoku i Africi. Ima više od 100 korisnika, a pojedinačno najistaknutiji je najveća azijska turistička agencija Asian Trails.

Kostovski ističe da je ulaganje u digitalnu transformaciju jedini način na koji će putničke tvrtke opstati. Pojašnjava da kriza kojoj svjedoči cijeli svijet samo je katalizator neizbježnih promjena kroz koje je putnička industrija prije ili kasnije morala proći. Kaže da njihovi korisnici i dalje idu u investicije pa im trebaju ljudi.

"Stoga je zapošljavanje pravih ljudi važno, i kod nas predstavlja održivu razinu", zaključuje Kostovski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 10:03